Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tre svenskar på EM i medeldistans i helgen

I helgen avgörs EM i medeldistans på Mallorca och Sverige representeras av Eva Nyström, George Bjälkemo och Stephan Andersson.

Tävlingen som är den sista för säsongen avgörs i vackra omgivningar i Paguera på östra Mallorca. Väderförhållandena för tävlingsdagen ser ut att bli gynnsamma med 20-24 grader och vindstilla. 

Utöver att den sägs vara vacker karaktäriseras banan av snabbhet och variation. På cyklingen kör deltagarna genom gamla stadskärnor och klassiska turiststråk innan de vänder tillbaka till Paguera längs kustlinjen. Löpningen avverkas genom fyra varv på en bana som alternerar mellan stadens gator och strandpromenaden.

- Min målsättning de senaste åren har varit att som en av få i Sverige etablera mig internationellt som specialist på medeldistans, s.k. halv ironman. Att jag nu tagits ut för att på just den distansen representera Sverige på ETU EM, Challenge Paguera-Mallorca, är därför ett enormt steg i min karriär. Blod, svett och tårar har betalat sig. Riktigt kul att distansen också får den uppmärksamhet som den förtjänar, berättar George till sakten Milebreaker.  

Förbundet önskar trion lycka till!

                 


George Bjälkemo och Eva Nyström kollar in platsen för simstarten.

Foto: Helena Bjälkemo

 

Läs hela Milebreakers intervju med George här Länk till annan webbplats..

Mer info om tävlingen finns här. 

Publicerad: 2014-10-17

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i