Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Vikner 27:a på U23-VM i Edmonton

I knivskarp konkurrens blev Joel Vikner 27:a på U23-VM. Vann gjorde fransmannen Dorian Coninx, silver till Marc Austin (GBR) och brons till Gordon Benson (GBR).

Idag var det dags för U23-killarna och Sverige hade Joel på startlinjen. Han gjorde en hygglig simning och kom upp 36 sekunder efter första killen. Under första varvet på cykel så bildades en stor förstaklunga med 24 killar, däribland Joel som höll sig med i klungan hela vägen till T2. Löpningen blev tyvärr tuff och Joel slutade på en 27:e plats. Joel själv var besviken efter loppet men resonerad moget fram vilka behov som finns för att prestera bättre kommande år.