Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Motionstävling i Stockholm blev idrottsfest

Dagen efter lördagens VM-deltävling var det dags för allmänheten att inta Stockholms böljor och gator. Och det var många som ville vara med på idrottsfesten – med över 4000 anmälda blev tävlingen helt fulltecknad.

Vattenfall World Triathlons motionstävlingen på söndagen blev en succé med fulltecknad startlista. Klockan 8 på morgonen hoppade de första triathleterna i vattnet vid Stockholms stadshus och därefter startade ett nytt gäng var tionde minut fram till lunch. Väderförhållandena var betydligt bättre än under lördagen med solsken och en vattentemperatur på runt 19 grader. 

Starten gick i vattnet vid Norr Mälarstrand där deltagarna simmade ett varv med skiftande distans. Därefter kom de tävlande direkt från vattnet in på det rekordstora växlingsområdet bakom stadshuset. Cyklingen gick sedan runt Riddarfjärden och löprundan avverkades på de mysiga gränderna genom Gamla stan. Den hägrande målgången var belägen på toppen av slottsbacken. 

När sista starten gick hade totalt 28 startgrupper gett sig iväg. Förutom distanserna olympisk och sprint kunde deltagarna välja mellan nyheten supersprint eller stafett. Vinnare i tävlingsklassen blev Elisabet Hökerberg och Erik Svahn.

Tusentals påhejande åskådare kantade gatorna ett Stockholm som visade sig från sin bästa sida. Inte förrän på eftermiddagen kom en åskskur men det störde inte folkfesten.

Även lördagens VM-deltävling blev ett lyckat arrangemang. I herrklassen dominerade syskonen Brownlee från Storbritannien större delen loppe. På sluttampen var det lillebrodern Jonathan som var starkast och knep guldet. På damsidan vann amerikanskan Sarah Groff. Vilka som tar hem segrern i den totala VM-serien avgörs nu till helgen i Edmonton. 

 

SVT sände direkt från VM-deltävlingen. Kolla sändningarna här: Kolla här! Länk till annan webbplats.

 


Publicerad: 2014-08-29

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i