Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

World Triathlon Grand Final i Edmonton

Den 26 aug -1 sep avgörs World Triathlon Grand Final i Edmonton och fyra svenskar är uttagna att tävla. I Edmonton avgörs World Triathlon Serie och därmed vem som blir världsmästare 2014.

Junior VM för 18-19 åringar och U23 VM för 20-23 åringar. Avresa sker den 24 augusti för några dagars acklimatisering och förberedande träning  

 

Lisa Nordén, Kristianstads Triathlonklubb
Lisa gjorde en bra insats på WTS i Hamburg i juli. Hon vann 2012 World Triathlon Serie och tog silver på OS i London. Lisa tävlar lördagen den 30 augusti.


Gabriel Sandör, IK NocOut.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nybliven svensk mästare i både olympisk- och sprintdistans. Gabriel tävlar i juniorklassen och gjorde en fin insats på Junior-EM i Kitzbühel tidigare i sommar och tog en 25e plats. Gabriels lopp går fredagen den 29 augusti.


Marie Carlsson, Väsby SS Triathlon
Är nybliven svensk juniormästare i både Olympisk- och Sprintdistans. Marie tävlar i juniorklassen och blev 22a på Junior-EM i Kitzbühel i juni. Maries tävlar fredagen den 29 augusti.


Joel Vikner, Västerås Simsällskap
På Senior EM i Kitzbühel blev Joel 35a och kvalificerade sig till U23 VM. Förra
året blev han 19e på U23 VM i London. Joel tävlar lördagen den 30 augusti.


Medföljande tränare är Joachim Willén och Fredrik Lundin. Joachim är till vardags tränare på RIG i Motala och tränar bl.a. Marie Carlsson och Gabriel Sandör. Fredrik är head coach för Lisa Nordén och tillträder även tjänsten som sportchef i förbundet den 1 september.


Du kan läsa mer om World Triathlon Grand Final här http://edmonton.triathlon.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Hälsningar/Regards,

Fredrik Lundin
Head coach Swedish Triathlon Federation 


 

Publicerad: 2014-08-10

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson