Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

SM medeldistans – het tillställning i Jönköping

Sommarvärmen stekte både tävlande och åskådare vid SM medeldistans i Jönköping helgen som gick. För juniorer & seniorer innebar det varma vattnet simning utan våtdräkt i den annars så svala Munksjön.

De som klarade hettan bäst var Eva Nyström FK Herkules och Stefhan Andersén, Mantra Sport. Eva, som är världsklass när det gäller duathlon, startade som hon brukar med att vara lite efter på simningen. Inte blev det bättre av simning utan våtdräkt. Här regerade istället Annie Thorén, Motala Triathlon Club, som var i klar ledning ända fram till ett varv in på löpningen. På de längre distanserna, där simningen spelar mindre roll, är det dock inte många som håller undan för Eva som till slut nådde mål knappa fem minuter före Annie som ändå verkade mycket nöjd med sitt SM silver. Bronset bärgades av Jenny Nilsson från Alingsås Triathlonklubb efter en sedvanligt stark löpning.

 

I herrloppet om SM medaljerna markerade Stefhan Andersén, IF Mantra Sport, direkt att de som ville ha hans guld skulle få göra ett mycket starkt lopp. Stefhan ledde från start till mål och var imponerande stark i 4 timmar, 2 minuter och 20 sekunder men väl i mål bar benen sämre. Ett mycket väldisponerat lopp sålunda. Stefhan var glad men pappa var nog gladast. 


Dryga två minuter efter Stefhan klev George Bjälkemo, CykelCity Tri klubb in under målportalen och tog därmed sitt andra SM silver på ”långdistans” för säsongen med nästan exakt samma tidsavstånd till segraren. Bronset gick den här gången till Jonas Djurback, Dalregementets IF, med minsta möjliga marginal. 3 sekunder efter Bjälkemo tyder på att Jonas inte hade sin bästa dag på jobbet.


Juniorgulden på distansen gick till Rebecca Forsberg, I2 IF
och Leo Hassan, Kalmar RC.


Läs mer om tävlingen på www.vatterchallenge.se Länk till annan webbplats.  

Publicerad: 2014-07-29

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i