Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Succé och sportfest för slutsålda Gothenburg Triathlon

Det blev en fantastisk första tävling för Gothenburg Triathlon. Nervösa, rutinerade, nybörjare och motionärer fyllde snabbt Inseros för att deltaga i Gothenburg Triathlon.

Vi ville starta en triathlontävling där alla kunde vara med. Nybörjare som väl som proffs! Här spelar det ingen roll vilken nivå du ligger på, bara du är villig att kämpa och utmana dig själv. Triathlon är en fantastisk sport och vi vill bjuda in fler till att deltaga!” sa Caroline Rafstedt, tävlingsledare för Gothenburg Triathlon.

Solen värmde starkt och molnen var få när startskottet gick för den första gruppen, Olympisk herrar. Därefter följde Olympisk distans damer, innan det var dags för Sprint-klassen. Gothenburg Triathlon bjöd på simning i Västra Ingsjön, Cykling längst sjön på platta Hällesåkersvägen och löpning på en mix av grus, trail och asfalt.

 

Löpningen var tuff i värmen, men det var otroligt kul och sporrande att ha så många åskådare längst med vägen! Ett av husen tog t.o.m fram trädgårdsslangen och sprayade oss vänligt när vi sprang förbi!” sa en glad Sandra Vestin, deltagare i Gothenburg Triathlon.

Det blev snabba tider för vinnarna i den Olympiska klassen. På herrsidan stod Erik Holmberg för segern med tiden 01:49:51 och på damsidan var det Annie Thorén som kammade hem segern med tiden 02:02:53. Sprintklassen bjöd på fantastiska prestationer som inkluderade många förstagångare! Först i mål var det mer rutinerade världsmästarparet Nyström/Flinta som gick i mål på tiderna 00:56:01 (Eva Nyström) och 00:53:28 (Martin Flinta).


Det känns riktigt kul att vi lockar både nybörjare och elit till Gothenburg Triathlon. Det har varit en fantastisk stämning, där alla hejat på varandra! Vi har sett riktigt vassa triathleter gå i mål på fantastiska tider, men även sett förstagångare kämpat sig igenom sitt första triathlon och nått deras utsatta mål – det är fantastiskt!” Sa Adriel Young, tävlingsledare för Gothenburg Triathlon.

 

Gothenburg Triathlon vill passa på att tacka alla volontärer, sponsorer och medarbetare som gjort tävlingen möjlig och ser samtidigt fram emot nästa år.   

Publicerad: 2014-07-28

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i