Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Bokenäs Triathlon

Lördagen den 12 juli genomfördes Bokenäs triathlon, en tävling för alla intresserade av triathlon, såväl barn, ungdom som motionär och elit.

Förutsättningarna för triathlon var perfekta: måttlig värme, svaga vindar, 20 grader i vattnet, solsken och vackra omgivningar. Först ut var barn och ungdomar (upp till femton år), cirka 85 deltog i tävlingen.

Med Bokenäs triathlon och andra ungdomstävlingar hoppas vi kunna väcka ett intresse för sporten och ge erfarenhet så att fler ungdomar väljer triathlon som sin förstasport.

 


 

Efter barnen och ungdomarna tog de vuxna vid och genomförde en sprint/motions-triathlon. Tävlingen genomfördes på tuffa banor, men belöningen var den storslagna natur som triathleterna tog sig fram i: simning i Gullmarsfjorden, cykling på små landsvägar utmed Gullmarn och löpning i kustlandskap med utsikt över fjorden.

 

Till tävlingsklassen kom cirka 40 startande, med en stor dominans av Göteborgsklubben Triathlon Väst, som tog hem både dam och herrklasserna (Katarina Åström och Roger Berggren) med nya banrekord. Även i motionsklassen var det rekord - i antalet deltagare (totalt 200 vuxna anmälda).

 

Arrangörsteamet var nöjda med genomförandet, och vi har redan lovat en fortsättning 2015 - då kör vi Bokenäs triathlon för tredje gången!


Tävlingens hemsida: 
http://www2.idrottonline.se/BokenasIF/Triathlon/BokenasTriathlon/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

 

Publicerad: 2014-07-18

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i