Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Söderhamns Skärgårds Triathlon 2014

88 triathleter som inte är rädda för kallt vatten och mindre varmt i luften tog sig i helgen från Stenö havsbad in till målet i Centrala Söderhamn.

Starten på Stenös sandstrand och rätt ut i havets 14 gradiga vatten simmande de 520 meter som sträckan hade kortats till av säkerhetsskäl. På stranden stod en ambulans  med personal och 2 sjukvårdare. Ca. 400 åskådare var vid startplattsen och kanoter och båtar med dykare och livbojar följde de simmande deltagarna. Efter 10,33 kom Franz Hellberg från CykelCity Triathlon ut från växlingen och började cyklingen mot Söderhamn. De 20 km i höstliknande väder resulterade i att det var stelt vid början av löpningen. Marcus Larsson från CykelCity Triathlon hade de mesta krafterna och kunde löpa om de två som var före och togs emot av den publik som var samlad vid målet och som var mycket aktiva med hejarop och applåder.

På damsidan var Maja Vigren från Rembo IK först upp ur vattnet och höll placeringen in till växlingen för den 5 km långa löpningen. Anna Bylund från Stöcke TS Järnet kunde däremot löpa ikapp och vann sedan med 1 minut.

 

// Anders Bäck

Ordförande Söderhamns CA

Publicerad: 2014-07-02

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i