Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Det blev folkfest av Uppsala Triathlon

I strålande sol kördes Uppsala Triathlon. I inramningen av Uppsala domkyrka och Fyrisån avgjordes den första av fyra tävlingar i Danske Invest Triathlon Series.

För 31 år sedan genomfördes en triathlontävling i Uppsala senast. Nu var det dags igen. Uppsala Triathlon ingår i Danske Invest Triathlon Series och var först ut för året.

Solen sken, ärkebiskopen installerades i domkyrkan strax bakom och publiken kom. En inramning som gjorde att triathleterna verkade trivas på en bitvis rätt tuff bana i sprint och olympisk distans.

I seniorklassen olympisk distans trivdes Eva Nyström och Jonas Djurback så mycket att de kom överst på prispallen. I juniorklassen vann Malin Cederberg och Hampus Horndahl och i ungdomsklassen 16-17 år var det Lovisa Larsson och Eric Johansson. Samtliga placeringar i alla klasser hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tack alla deltagare, tävlingsledning, funktionärer och publik. Nästa år blir det Uppsala Triathlon igen. Men innan dess kommer ytterligare tre tävlingar att genomföras i Danske Invest Triathlon Series. Det blir i Västerås Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och Malmö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vi ses där!

Publicerad: 2014-06-16

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i