Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tri4Fun på Playitas vecka 26-32

Snart kör vi igång uppföljningen av populära Tri4Fun på Playitas. Tjejer och killar mellan 5-15 år får chans att lära känna och prova vår idrott på semestern under ledning av STF-utbildade ungdomstränare. Barnen får under veckan lära sig grunderna i triathlon. Rolig och utmanande träning i en fantastisk miljö. I slutet på veckan får barnen praktisera det de lärt sig under veckan i en rolig och utmanande Minitriathlon.

Under sommarlovsveckorna 26-32 kommer Svenska Triathlonförbundet att arrangera barn- och ungdomstriathlon på Playitas/Fuerteventura. Träningen är en del av konceptet Tri4Fun och genomförs av STF:s utbildade ledare. 

 

Tri4Fun på Playitas består av en triathlonskola med olika träningstillfällen där barn och ungdomar under semestern får lära känna vår idrott och prova på att träna de olika momenten. Rörelseglädje och gemenskap står i fokus. Triathlonskolan knyts ihop och avslutas med en minitriathlon där barnen får utmana sig själva och praktisera det de lärt sig under veckan. Korta distanser som alla klarar av att genomföra, där det viktigaste är att ha roligt.

 

Så här går det till

Resan bokas genom Apollo. Anmälan till Tri4Fun Playitas görs separat.
Se länk nedan. Antalet platser är begränsat och anmälan är bindande, då det är stor efterfrågan på platserna. Bekräftelsemail kommer inom en vecka efter anmälan.

Åldersindelning:

5-7 år (15 platser per vecka)
8-11 år (20 platser per vecka)
12-15 år (20 platser per vecka)

När man anmäler sig är det till alla tre tillfällena i triathlonskolan. (Man kan alltså inte bara vara med på något av passen). 

Varje grupp tränar en timme per dag enligt följande:

Onsdag - löpning
Torsdag - simning 
Fredag - cykel
Lördag - minitriathlon inom Playitasområdet. Detta är veckans happening!

Till minitriathlon finns det totalt 100 platser per vecka. Om man inte får plats i triathlonskolan kan man alltså ändå vara med i minitriathlon, i mån av plats. 

 

Triathlonskolan genomförs inom ramen för Apollos/Playitas Kids Sport Academy program och är kostnadsfri. 

Cyklar och cykelhjälm lånas kostnadsfritt på plats. Man behöver inte ha tränat simning, cykel eller löpning tidigare. Barnen måste dock vara simkunniga.

 

Syftet med Tri4Fun Playitas är att skapa en positiv bild av triathlon och få barn och ungdomar intresserade av vår idrott, samt vilja fortsätta träna i våra föreningar när de kommer hem. 

 

Länk till Apollos hemsida Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Länk till anmälan till Tri4Fun på Playitas Länk till annan webbplats.

Bildarkiv från Tri4Fun på Playitas 2013 Länk till annan webbplats.

 

Har du frågor eller vill veta mer om Tri4Fun på Playitas? 

Kontakta

Kajsa Andersson

0708-10 16 35

 

Collage Minitriathlon


 

Löpning


 

Cykel


 

Simning


Publicerad: 2014-05-30

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson