Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Danske Invest ny huvudsponsor för Svenska Triathlonförbundet

Svenska Triathlonförbundet har tecknat ett avtal med Danske Invest som gör företaget till förbundets nya huvudsponsor. Samarbetet mellan en av Nordens största fondförvaltare och ett triathlonförbund med mycket stark medlemstillväxt träder i kraft med omedelbar verkan.

PRESSRELEASE 2014-03-14

Danske Invest blir Svenska Triathlonförbundets nya huvudsponsor.  Avtalet, som gäller under de kommande fyra åren, offentliggjordes under morgonen och träder i kraft med omedelbar verkan.  Sponsoravtalet omfattar bland annat Svenska Triathlonförbundet, landslaget och breddverksamheten, samt Svenska Triathlon Cupen som kommer att bestå av fyra tävlingar som arrangeras centralt i städerna Uppsala, Västerås, Umeå och Malmö.

- Det nya avtalet understryker den starka utveckling som triathlonsporten upplevt de senaste åren.  Sporten är inne i en kraftig tillväxtfas, och med detta avtal kan Svenska Triathlonförbundet visa ännu fler motionsintresserade vad triathlon är, och vad vår sport innebär, säger Ola Silvdahl, generalsekreterare för Svenska Triathlonförbundet, som ser en stor potential i det nya avtalet.

Ingen idrott växer som triathlon. Sedan 2007 har antalet föreningar fördubblats, antalet licenser tredubblats och antal triathlonstarter nästan femdubblats. Detta är resultatet av en i grunden fantastiskt fin produkt, samt ett strategiskt och målmedvetet arbete som genomförs av landets föreningar och förbundet tillsammans.

- Triathlon genomförs på flera distanser och är en sport som erbjuder något för alla. Barn, motionärer och elit. Att simma, cykla och springa är i sig Sveriges populäraste motionsformer och det finns i vårt DNA. När de sätts samman skapas en härligt dynamisk idrott där ambition och kapacitet avgör utövarens genomförande och resultat, påpekar förbundets generalsekreterare Ola Silvdahl.

På Danske Invest är man inte utmattad av tanken på att samarbeta med svensk triathlon de kommande fyra åren. Underdirektör Henrik Bak förklarar att det nya sponsoravtalet mellan Svenska Triathlonförbundet och en av Nordens största fondförvaltare består av flera olika delar.

- I triathlon går det inte att slöa sig fram till några goda resultat, oavsett distans. Det kräver disciplin, hårt arbete och en ständig vilja att förbättra sig.  Detsamma gäller för vår bransch, där konkurrensen också är hård, säger Henrik Bak.

Danske Invest kommer att använda huvudsponsoravtalet till att understödja Svenska Triathlonförbundets vision om att skapa bästa möjliga villkor för klubbar, medlemmar och sporten som både aktivitet och föreningsverksamhet. Det inkluderar bland annat att bibehålla den svenska elitens position bland de bästa i världen samt att utveckla triathlon till en folksport där den breda idrottskulturen kan trivas.

Det nya huvudsponsoravtalet mellan Svenska Triathlonförbundet och Danske Invest träder i kraft med omedelbar verkan och gäller till och med slutet av 2017.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Ola Silvdahl, Generalsekreterare, Svenska Triathlonförbundet, ola.silvdahl@svensktriathlon.org, tel: 0708-48 55 00.

Martin Kjærsgaard Nielsen, Medieansvarig, Danske Invest, marnie@danskecapital.com

Publicerad: 2014-03-14

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson