Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Eva Nyström kör Hawaii Ironman.

Imorgon kl 18:30 går starten för den mest kända triathlontävlingen i världen, Hawaii Ironman, när herrarnas elitfält ger sig iväg. Fem minuter senare är det dags för Eva Nyström som vann långdistans-vm i Duathlon i början av september och som är den första svensk som kvalat in till tävlingen i proffsklassen sen de ändrade kvalreglerna och begränsade platserna kraftigt för några år sedan.

Eva har varit på plats för att förbereda sig i två veckor men tyvärr det inte gått helt enligt plan. Redan innan avfärd så fick Eva problem med bihålorna och sen har hon sedan en tid haft ont i hälsenan. Det nya kvalsystemet innebär att man samlar poäng och det har gjort att Eva har varit tvungen att tävla väldigt mycket under året och det har inneburit att det aldrig funnits tid att läka ut hälsenebesvären. Eva har kört mycket behandlingar på plats och det blir hela tiden bättre så det finns nu ingen risk att hon inte kommer till start.

Eva själv skriver i ett mejl: - Jag kan och kommer att tävla på lördag.

 

Tävlingen sänds live på internet och kan följas här: 
http://www.ironman.com/triathlon/coverage/detail.aspx?race=worldchampionship&y=2013#axzz2hP11NN9V Länk till annan webbplats.

Kan även följas via Twitter via hashtagen #IMKONA.

Publicerad: 2013-10-11

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson