Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lindholm och Andersson tog hem SM på medeldistans

I helgen som var gick SM på medeldistans av stapeln i samband med Tenson Tjörn Triathlon. Med en fantastisk inramning bjöds tävlande och publik på triathlonsport när den är som bäst.

Väderförhållandena var helt ok, mestadels sol och endast några regndroppar. Som sig bör vid tävlingar på västkusten så förekom en del vind, vilket dock inte hindrade Björn Andersson från att, med en sub 2h cykling sätta barnrekord och vinna Herrarnas SM. Björn hade runt 10 minuters ledning efter cyklingen och kunde ohotad defilera i mål på utmärkta tiden 3:47: 28. Tvåa blev Georg Bjälkemo som trots en fantastisk avslutande halvmara på 1:13:07 ändå var ca 4 minuter efter med totaltiden 3:51:23.  Trea i herrarnas SM (fyra i tävlingen då Harry Wiltshire knep tredjeplatsen men som utländsk deltagare ej ingår i svenskt mästerskap) blev Andreas Lindèn som med den näst snabbaste cykeltiden 2:05:37 kom in på sluttiden 3:56:59.

Damernas SM blev till en början en spännande kamp mellan ettan Camilla Lindholm 4:24:24, tvåan Annie Thorén 4:32:31 och trean Katarina Åström 4:33:12. Annie Thorén var i sedvanlig ordning i stor ledning efter simningen, ett försprång hon även höll genom cyklingen. På den avslutande löpningen var det dock inte mycket att göra åt Camilla Lindholm som med sin 1:25:51 löpning snabbt tog sig förbi och segrade med god marginal. Även tredje dam, Katarina Åström avslutade med en sub 1:30 löpning och hade endast 42s upp till tvåan Annie Thorén!

Bland juniorerna segrade för damerna Malin Linder med tiden 6:28:55 och herrarna Thobias Lindqvist med tiden 4:31: 29.


Camilla Lindholm var bästa dam på SM i medeldistans...

 


... och Björn Andersson var bäst bland herrarna.

 

Här kommer du till tävlingens hemsida Länk till annan webbplats..

 

Här hittar du övriga resultat Länk till annan webbplats..

 

 

Publicerad: 2013-09-02

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i