Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Fullt av ungdomar på Tri4Fun-tävlingen i Kalmar

75 barn och ungdomar deltog på Tri4Fun-tävlingen i Kalmar. Här är arrangörens referat och bilder från tävlingen.

""Eufori bland deltagarna, pappor, mammor, grannar, syskon, mor- och far föräldrar. Även om det var häftigt att se alla dessa ungdomar göra en fantastisk insats så var det minst lika roligt att se ivriga familjemedlemmar springa bredvid och heja.

Under Stadsfesten arrangerade Kalmar Sim vår första Tri4Fun-tävling. Det blev en härlig uppslutning med 75 ungdomar på startlinjen.

Dagen började med inregistrering och anmälan på Kattrumpan. Redan kl. 07.30 drog speakern Björn Mortensen igång musiken och fick fart på publik och deltagare på ett sätt som bara han kan.

Triathleterna förberedde sig i växlingsområdet och la upp löpardojorna och nummerlappen på stolen för att växlingen mellan simning och löpning skulle gå så fort som möjligt. När allt var klart höll triathleten Marie Johansson i en uppvärmning för att göra alla redo för kraftprovet som väntade.

Fem minuter innan start spelades, som sig bör när det är triathlon i Kalmar, Kentas ”Just idag är jag stark” och stämningen höjdes ytterligare. Nervösast just nu var nog föräldrarna. Inte var det triathleterna själva i alla fall som målmedvetna tog på sig sin färgglada badmössa och ställde upp på startlinjen.

 

Simning först och idag var vattnet spegelblankt och solen värmde.  Längs hela sträckan hade vi våra duktiga elitsimmare som i våtdräkt guppade runt med livbojar. Här kunde man stanna och vila lite om man kände att man blev lite trött i vattnet.

 

Efter simningen var det direkt upp ur vattnet för att slänga på sig löpardojjorna och ge sig iväg ut på Ängöleden. Självklart hade vi en ledarcykel på plats och Marie fick cykla många vändorfram och tillbaka.

 

Vem som vinner i sådana här sammanhang är inte det viktigaste utan alla som går i mål har gjort en grym insats. Av 75 startande gick samtliga i mål som en vinnare med en guldmedalj runt halsen.

Senare under dagen delades det ut priser till 1-3 i respektive klass. Pristagarna fick inför ett fullt Stortorg kliva upp på scenen och ta emot pokaler av våra tre inbjudna simstjärnor till Kanalsimningen, Simon Sjödin, Martina Granström och Stina Gardell. Till allas förtjusning smet även Markoolio in på gruppbilden bakom scenen precis innan han skulle upp och spela."

Text och bilder: Malin Fredriksson, Kalmar Simsällskap

  

  

  
Publicerad: 2013-08-30

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i