Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Bra prestationer på UNM och JNM

Sveriges trupp på nordiska mästerskapen för ungdomar och juniorer presterade bra när mästerskapen avgjordes i Norge under lördagen.

Läs förbundskapten Joachim Willéns rapport:

Svenska ungdoms- och juniorlandslaget anlände till Tönsberg i torsdags för att på lördagen köra Nordiska mästerskapen på sprintdistansen.

Killarna startade först. Gabriel Sandör var tvåa upp från simningen i ungdomsklassen. En av Gabriels konkurrenter från Norge, Gustav Iden var hack i häl ut på cykeln. Cykeln var kuperad och teknisk där Gustav gick ikapp och drog ifrån Gabriel med 50sek ut på löpningen. Gustav var även stark på löp idag och drog ifrån Gabriel ytterligare. Gabriel tog därmed silvermedaljen i ungdomsklassen. Axel Ek slutade som 7:a efter ett stabilt lopp. Martin hade sen stökig simning, kämpade på cykel och löp och sprang in på en 9:e plats. Johan hade inga bra ben för dagen och tog beslutet att bryta en bit in på löpningen.

Norge har två riktigt bra juniorer som satte upp ett högt tempo från start. Först upp var Jørgen Gundersen (nor), tätt följd av favoriten Christan Blumenfelt (nor) och Henrik Goesch (FIN). Hampus Horndahl och Rasmus Andersson var upp ca 1min bakom täten och började jaga. Båda kämpade hela vägen och var 6:a respektive 8:a.

Både Clara Wiman och Medelen Rydqvist simmade bra och låg först i ungdomsklassen tills  Norskan Vilde Tengesdal (NOR) tog över ledningen och höll den fram till den avslutande löpningen då danskan Alberte Kjær Pedersen sprang om Vilde och vann ungdomsklassen. Medelen cyklade och sprang bra vilket gjorde att hon tog bronspengen i ungdomsklassen. Clara föll bakåt och slutade tillslut på en 8:e plats efter kämpat sig igenom den backiga banan. Lika så gjorde Lovisa som kom på 9:e plats. Ellen hade en bra simning men fick kämpa mycket på den tuffa banan och var rejält trött i mål och blev 10:a.

Tjejernas juniorklass leddes av Lotte Miller från start till mål. Bakom Lotte gjorde Marie ännu ett fint lopp denna säsong och tog silverplatsen i juniorklassen. Jessica som simmade, cyklade och sprang över förväntan kom 4:a i juniorklassen.

Summa summarum två silver, ett brons och fler prestationer över förväntan på 2013 år nordiska ungdoms- och juniormästerskap var jättekul att se och följa. Nästa år ska vi ge Norge en tuff fight!

/ Joachim Willén och Kasper Johansson, ledare

 

Publicerad: 2013-08-18

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson