Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Triathlonfest i Malmö

I dag söndag 4 augusti kördes Malmö Triathlon i Västra Hamnen. Närmare 900 anmälda och en stor publik kunde njuta av en helt fantastisk dag. Solsken, fina omgivningar och idrott för ungdom, bredd och elit när den är som bäst.

Malmö Triathlon är den tredje deltävlingen av fyra i AXA Svenska Triathlon Cupen. I samband med alla deltävlingar finns klasser så att alla kan delta.

Området i Västra Hamnen är idylliskt vackert och ger Malmö Triathlon en fin inramning för deltagare och publik. En dag när dessutom den svenska sommaren är som bäst blir helheten mycket bra.

Under förmiddagen körde motionärer på olika distanser i startvågor, följt av ungdomsklasser. Många i spänd förväntan, men med en skön uppsluppen stämning mellan deltagarna.

Under eftermiddagen kördes elitklasserna på sprintdistans 750 meter – 20 km – 5 km och herrarna var först ut. Segraren i de två tidigare cuptävlingarna visade att formen håller i sig och var i spets hela loppet. Under cykelmomentet körde han tillsammans med Johan Sarwe och Gabriel Sandör. De tre växlade in tillsammans inför löpningen och Joel skaffade sig direkt en liten lucka till Gabriel. Den senare jagade sedan mycket starkt men kom aldrig i fatt. Trea i mål kom Oskar Djärv efter en stark avslutande löpning.

I damklassen var Annie Thorén upp först efter simningen och håll undan alla konkurrenter hela cykelmomentet. Fältet tätnade inför löpningen och mindre grupper kom in tätt. En fenomenal avslutande löpning av Ida Salonen tog henne till täten och hon gick i mål som etta. Efter henne kom tvåan Jenni Nilsson och därefter Amanda Bohlin.

Som sagt, en fantastisk triathlondag i solen.

Stor tack alla funktionärer, publik och tävlande.

Här hittar du samtliga resultat från Malmö Triathlon 2013 Länk till annan webbplats.


Ida Salonen förbi Turning Torso.

 


Ida Salonen - vinnare damer elit.

 


Joel Vikner - vinnare herrar elit.

 


Simning med Öresundsbron i bakgrunden.


Turning Torso och målgången, sett från Västra Hamnen.

 


Nöjda deltagare efter en bra prestation.

 

Foto: Ola Silvdahl

Publicerad: 2013-08-04

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i