Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

En trevlig dag i Kilsbergen

Örebro AIK arrangerade i helgen den sjätte upplagan av Kilsbergen Triathlon. Tävlingen hade lockat det största startfältet någonsin i loppets historia med 122 startande i de två olika distanserna kort motion och olympisk. Båda klasserna är något förlängda med syftet att erbjuda de tävlande en extra utmanande bana och mer valuta för pengarna helt enkelt. Tävlingen går av stapeln i vackra Ånnaboda som ligger utanför Örebro och bansträckningen är tuff och mycket vacker i en naturskön miljö.

I år var det andra gången tävlingsområdet var placerat vid det så kallade stadionområdet vilket innebär en ganska lång löpning upp från vattnet till första växlingen men samtidigt väldigt mycket fördelar genom stort utrymme och bättre lokaler. Vädret var strålande med solsken under hela tävlingen och atmosfären bland både tävlande och funktionärer var lugn och avslappnad. En toppendag på alla sätt och vis. Vi fick se en spännande tävling där det var hårda fighter hela vägen. Vi fick också se väldigt många triathleter som inte brydde sig så mycket om tid eller placering komma i mål med glädje och stolthet i blicken efter att bemästrat den tuffa men inte på något sätt oövervinnliga banan.

I damklassen segrade Amanda Bohlin efter att gått ut som sjunde dam ut på löpningen. Amanda som är en erkänt duktig löpare sa själv i segerintervjun att hon visste att chansen fanns och med dagens överlägset snabbaste löptid (43:30) betade hon av en efter en och korsade mållinjen ca fyra minuter före Hanneke Boon och Linda Sernfalk som hade en rafflande strid om silvret. Med totalt 19 tjejer som körde lång bana var det här nästan en dubblering av antalet jämfört med förra året. 

Herrklassen hade (som vanligt) lockat många starka deltagare men i år var det mer svårtippat än någonsin med en hel radda SM-medaljörer, Hawaii-resenärer och ett par proffs på startlinjen. Erik Strand, Fredrik Haglund och Adriel Young (Australien) bildade en trio som fick en lucka på ca 1.30 till andragruppen bestående av Sebastian Johansson, Patrik Nilsson och David Näsvik. Ytterligare en minut bakom låg Andreas Lindén som sedan satte fart på cykeln och var uppe i ledning redan efter drygt ett varv och satte dagens bästa cykeltid. Vid växling ut till löpning insåg man att det skulle handla i huvudsak om Lindén, Haglund, Nilsson och Näsvik som alla gick ut inom två minuter med stor lucka nedåt. Lindén som var jagad i första hand av Nilsson höll med dagens näst bästa löpning (38:42) undan och segrade ca 30s före Nilsson som förväntat satte dagens bästa löptid (37:49).  Trea David Näsvik som varit på pallen här flera gånger tidigare med bland annat en seger 2011. Lindén slog för övrigt banrekord med sin tid 2.06:37.

Vi i Örebro AIK vill tacka alla deltagare och publik som gjorde denna tävling till den bästa Kilsbergen Triathlon någonsin så här långt! Varmt välkomna nästa år igen!

Fullständiga resultat >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 


Foto: Roberth Gyllberg

 

Publicerad: 2013-06-17

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i