Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Västra Mälardalens Triathlonförening

Västra Mälardalens Triathlonförening, "VM-Triathlon", i Köping har under sitt andra verksamhetsår fått ett rejält uppsving. Föreningens medlemsantal har mer en fördubblats under våren och är nu upp i ca 50 medlemmar varav barn och ungdomar står för hälften!

Föreningen erbjuder organiserad träning under veckans samtliga dagar varav vissa dagar innehåller flera pass. Tränarledda pass erbjuds vid 6 tillfällen per vecka.

Barn och ungdomsverksamheten består idag av 2 tillfällen per vecka där löpning/löpskoj och rörelse sker på bana på tisdagar och simning/simskoj på lördagar. 

Utmaningen nu ligger som hos många andra föreningar att organisera ledarresurser och skapa möjligheter till differentiering av träningen med avseende av de olika åldersgruppernas behov. Vi ser en roll för triathlonsporten att anta där det gäller att tillgodose de ungdomars behov som ledsnat på andra idrotters specialisering och allt mer elitsatsande. De som inte vill satsa fullt ut tycks tröttna och söka mer varierande sammanhang. Där kommer vi inom triathlon bli viktiga.

Inom kort kommer VM-Triathlon att utöka barn/ungdomsverksamheten med fler pass där bl.a. kombinerade upplägg med sim/löp och cykel/löp där cykelbiten kommer fokusera på teknik och säkerhet. Vidare görs satsningar under året på "Triathlonskola" Där man under en dag kan prova på triathlon och där även föräldrar ges möjlighet att delta. VM-Triathlon står inför ett fantastiskt spännande år med stora möjligheter framför sig.

Publicerad: 2013-04-25

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i