Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa Nordén vann premiären

I lördags avgjordes Challenge Fuerteventura för tredje gången på halv ironmandistans (1900 m simning, 90 km cykling och 21 km löpning). På startlinjen i elitklassen fanns Lisa Nordén, Åsa Lundström, Jonas Djurback och Karl-Johan Danielsson som samtliga gjorde tävlingspremiär i år.

Damloppet

Lisa gjorde en bra simning och var först upp ur vattnet på 24:30 vilket innebar en ledning på tre minuter. Planen under cyklingen var att ta det ganska lugnt men trots det hade Lisa bästa cykeltid (2:35h) och kunde gå ut på löpningen med en ledning på åtta minuter. Lisa förvaltade ledningen bra och sprang på näst bästa löptid (1:22:29) och kunde gå i mål som ohotad segrare på nytt banrekord (4:26:37) i sin debut på en långdistanstävling.

Åsa gjorde också en bra simning och kom upp som femma ca en minut från andraplatsen. På cyklingen som är Åsas starkaste gren körde hon snabbt upp sig som två bakom Lisa men fick bryta redan efter ca 15 km då ventilen i bakdäcket gick sönder. Trots missödet så kände Åsa att hon fick ett kvitto på att hon ligger rätt med träningen och hon laddar om för nästa lopp.

 


 


 


 

Herrloppet

Både Jonas och K-J kom upp i grupp nummer två efter simningen och var ca 1.5 minut från täten ut på cyklingen. Det blev hård körning från start vilket gjorde att gruppen splittrades och de båda svenskarna körde relativt ensamma första halvan av cyklingen där Jonas låg en bit före. K-J kände sig ganska seg i början av cyklingen men gjorde en stark andra halva vilken resulterade att han växlade ut på löpningen samtidigt som Jonas. Jonas som är den bättre löparen drog ganska omgående ifrån K-J men blev tvungen att byta loppet efter 5 km då han fick rejält ont i en vad som han har haft problem med ett tag. K-J hade en tuff löpning i värmen men kämpade sig in på plats 16 på tiden 4:22:29.


 


 

Nästa lopp på programmet för Jonas och K-J är EM på halv ironmandistans som går norr om Barcelona 19/5.

Publicerad: 2013-04-15

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson