Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

17 ungdomstränare utbildade på Bosön

Under helgen hölls Svenska Triathlonförbundets Ungdomstränarutbildning på Bosön. 17 personer från olika föreningar i hela landet samlades på Bosön för att utbilda/vidareutbilda sig som ungdomstränare i triathlon.

30 november - 2 december 2012

Lotta Kellander från förbundet inledde fredagseftermiddagen med simteori. Kvällen ägnades sedan åt simpraktik i bassängen. Många teknikövningar för barn och ungdomar praktiserades. Hajsimning, popcorn, racerbåtar och översimning var några i raden som deltagarna fick prova på. 

 

På lördagen föreläste Per Svenner från Elitidrottscentrum på Bosön om träningslära som följdes av praktiska övningar. 


Praktikdelen var i huvudsak inriktad på rörlighetsövningar som kursdeltagarna praktiserade på varandra.Lördagkvällen var vikt åt löpteori som leddes av Ulrika Eriksson. Dagen och kvällen bjöd på många relevanta diskussioner och mycket kunskap och tränartips utbyttes. 

Söndagsmorgonen startades med löppraktik under ledning av Ulrika Eriksson. Därefter fortsatte Ulrika med teori om cykel och cykelteknik. Magnus Kilger från SISU Idrottsutbildarna höll i utbildningens avslutande pass som handlade om ledarskap. 

 
17 ungdomstränare redo att ta hand om barn och ungdomar som vill träna triathlon. En inspirerande och innehållsrik adventshelg som avslutades med inbjudan till nästa utbildningssteg; juniortränarutbildningen som kommer att hållas i slutet på januari.   

Publicerad: 2012-12-02

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i