Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Förbundets utmärkelser 2011

Sent omsider presenteras nu förbundets utmärkelser från 2011. Det här året testade vi ett nytt nomineringsförfarande där man kunde nominera direkt från hemsidan. Vi fick in en hel del fler svar än vad vi har fått de senaste åren vilket visar att vi är inne på rätt spår. Vi kommer därför inom kort att öppna upp för nomineringar för förbundets utmärkelser 2012 här på hemsidan. Vi gratulerar 2011 års pristagare och tackar alla de som skickat in nomineringar!

1. Årets prestation 2011

Eva Nyström

VM Silver i Duathlon. Att bara 7 månader efter fött en son, kommit tillbaka och dessutom tagit ett steg till och blivit starkare än innan graviditeten är en prestation väl värd en utmärkelse. Som vanligt presterar Eva som bäst där det gäller.


2. Årets tävlingsledare 2011

Clas Björling

Clas har genom sitt engagerade, kunniga och mänskliga sätt satt Vansbro på den svenska triathlonkartan redan första året. Hans mottagande och trevliga bemötande uppskattades av alla deltagare.

3. Årets kvinniga triathlet 2011

Lisa Nordén

Efter en grym säsong har Lisa åter igen befäst sin position bland världens bästa. Men vinster i bland annat

Hy-Vee Triathlon

Des Moines, flertalet top 10 i VM-serien och en fjärdeplats i VM-finalen i peking kunde säsongen summeras med en 9:de plats i den totala VM-serien.

4. Årets manliga triathlet 2011

Per Wangel

Som första år senior gick Per in och vann SM-guld på sprintdistans. Han visade även framfötterna i tyska bundesliga och kom 3:a på en ITU Continental Cup i USA.

5. Årets eldsjäl 2011

Anders Ström

Heleneholms IF Tri Team var nära att läggas ner innan Anders kom in och nu börjar det hända saker igen i föreningen. Flera nya medlemmar och massor utav gemensamma träningar samt arbetet med AXA Malmö triathlon gör att HTT är på gång igen!

6. Årets förening 2011

SPIF Triathlon

Under året har klubben knutit till sig en hel del nya medlemmar och har tillsammans med sponsorer och andra klubbar, gjort sitt bästa för att få triathlonsporten att växa i Sverige. Klubben har visat en ny gnista och framåtanda som inte setts på länge.

Publicerad: 2012-11-22

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i