Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tri4Fun On Tour Motala

I helgen genomfördes det fjärde och sista lägret på Tri4Fun On Tour i Motala. Huvudtemat på lägret var cykelteknik, med möjlighet att träna kurvtagning, klungcykling, bromsteknik, snabbare växling och att bli säkrare på att manövrera cykeln.

Lägerdeltagarna träffades på fredagskvällen för samling och ett första träningspass tillsammans. Det var ett väl sammansvetsat gäng från Alingsås som alla är vana lägerdeltagare, Alma och Lukas Johansson har varit med på samtliga läger i år, medan Oscar Eliasson har varit med på tre. Därtill var det ett gäng träningssugna deltagare från Motala, inte alls lika vana med läger (med undantag för Alva Sidhagen) och flera har nyligen börjat med triathlon.

 

Stämningen var trivsam och alla tog väl hand om varandra. På ett föredömligt sätt såg lägrets äldsta deltagare Alva till att yngsta deltagaren Karin Söderqvist trivdes bra. Alla tjejer fick dela rum med varandra, likaså killarna. I ett tredje rum sov ledarna.

 

Samtliga deltagares teknik filmades i början av lägret, helt utan instruktion på hur man ska göra. Filmerna följdes upp genom att vi ledare tittade på tekniken, individuellt instruerade alla deltagare, som sedan fick öva innan vi filmade igen för att se om tekniken förändrades. I samtliga fall såg vi klara förbättringar. På lördagskvällen fick deltagarna se sig själva på film, både före och efter instruktion.

 

Ungdomarna väntar förväntansfullt på vad de ska få göra och dessutom är det lite spänt för att de ska bli filmade i vattnet.

 


 

Huvudtränaren Emilie Karlsson visar bröstsimstekniken och övriga ledare på lägret tittar intresserade på.

 


Ledaren Magnus Eliasson (utanför bild) instruerar och visar på en snabbare växlingsteknik.

 


Karin Söderqvist och Alma Johansson cyklar i Team Sportia Hallen, när de kommer ut från kurvan vet de inte vilka hinder som ledare Gary Johansson har förberett på raksträckan.

 


Hela gruppen övar klungkörning med hinder under instruktion av ledarna Robert Malmström och Magnus Eliasson, medan Gary Larsson och Emilie Karlsson lägger ut olika hinder.


Ungdomarna kör en inomhustriathlon och detta är simningen, det är en rullbräda som Oscar Eliasson ligger på och ”simmar”.

 


 Växlingsområdet

 


Målgång för Alva Sidhagen och Oscar Eliasson.

 


Cirkelträning med ledaren Malin Cederberg. Tittar gör Lucas Johansson och Max Jansson.

 


Glada och nöjda deltagare som vill ha mer, Max Jansson, Marcus Hallgren, Karin Söderqvist, Alva Sidhagen och lite bakom sitter Alma Johansson.

 

Publicerad: 2012-11-06

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson