Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Ria Damgren Nilsson omvald i ITU:s styrelse

I samband med VM i Auckland arrangerade också International Triathlon Union sin kongress. På kongressen var det val till ITU:s executive board (styrelse) och alla kommittéer. STF:s ordförande Ria Damgren Nilsson lyckades i hård konkurrens att bli omvald som ledamot i executive board.

Valen till EB och kommittéer hålls var fjärde år och alltid efter OS. Triathlon som idrott växer starkt, vilket medför att konkurrensen om positionerna blir hårdare för varje val.

Ria är genom ett långt och bra arbete blivit en känd och etablerad person. Därigenom lyckades hon att erhålla en av de fyra ledamotsplatserna som 17 personer kandiderade till. Roligt och mycket bra för svensk triathlon.

Sverige lyckades även få Dr Bo Berglund invald i ITU:s medical committée. Bo är SOK:s chefsläkare med stor erfarenhet av uthållighetsidrotter.

ITU:s president Ms Marisol Casado (SPA) stod för omval, men var hotad av en kandidat från Syd Korea, Mr Yu. Marisol har gjort ett fantastiskt arbete under sina år som ledare och var tveklöst Sveriges kandidat. Att hon utmanades innebar mycket politiskt arbete som syftade till att övertyga de länder som tvekade och/eller inte är insatta i triathlons utveckling och historia, vikten av att Marisol får fortsätta leda ITU. I slutänden lyckade Marisol att vinna valet övertygande.

Publicerad: 2012-11-01

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i