Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Annerstedt och Wangel vann SM i Arvika

Vid dagens SM-tävlingar över olympisk distans, segrade Åsa Annerstedt, Dalregementets IF i damklassen och Per Wangel, AXA Sports Club i herrklassen.

I damtävlingen gick Annie Thorén och Åsa Annerstedt loss på simningen och bildade sedan en duo på cyklingen som hade ett försprång mot övriga tjejer på över tre minuter. Eva Nyström som hade jobbat sig upp i fältet under cyklingen fortsatte att jaga täten under löpningen och efter en avslutande löpning på 36:38 så lyckades hon knipa silvret efter Åsa. Trea kom junioren Ida Salonen, IK Trasten.

Herrtävlingen hade inledningsvis samma utseede. Här var det favoriterna Per Wangel och Joel Vikner som gick loss på simningen och jobbade ihop under cyklingen. Men med 5km kvar så kom jagande Stefhan Andersen och Mikael Sahlberg ikapp och det var en kvartett in till andra växlingen. Väl ute på löpningen drog dock Wangel och Vikner ifrån igen och efter ca 3km så orkade Joel inte längre hänga med Per som kunde ta sitt första SM-guld på olympisk distans. Joel, som var tvåa även förra året, tog alltså silvret före Mikael Sahlberg som blev trea i loppet.
 

SM Damer
Åsa Annerstedt, Dalregementets IF, 2:06:06
Eva Nyström, FK Herkules Triathlon, +01:42
Ida Salonen, IK Trasten, +02:47

SM Herrar
Per Wangel, AXA Sports Club, 1:53:40
Joel Vikner, Västerås SS, +01:03
Mikael Sahlberg, Puppy TS, +02:22

 

Fullständiga resultat SM/RM Länk till annan webbplats..

Uppdaterad cupställning Länk till annan webbplats. efter deltävling 2 av 4.

Nästa deltävling: Malmö Triathlon Länk till annan webbplats.


Publicerad: 2012-07-22

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson