Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Starkt och brett startfält inför Vansbro Triathlon 2012

Tävlingen har på bara ett år utvecklats till en av de mest populär triathlontävlingarna i Sverige bland både elit och motionärer. Starten går på lördag, 7 juli, kl 12:00 i Västerdalälven, Vansbro.

De sista förberedelserna inför 2012-års tävling pågår för fullt. Deltagarna ska simma 1,9 km, cykla 90 km och avsluta med 21 km löpning. I år är det 355 personer som kommer till start, 71 tjejer och 284 grabbar. Det finns två klasser i tävlingen, tävlingsklass och motionsklass. 169 personer är anmälda till tävlingsklassen och 189 personer kör motionsklassen. Många gör sin triathlondebut i Vansbro vilket är väldigt hedrande, säger Clas Björling tävlingsledare och Svensk rekordhållare på Ironman-distansen. Samtidigt finns det många i både herr- och damklassen som tillhör den absolut sverigeeliten som kommer till start som K-J Danielsson, Erik Strand, Ted Ås, Joakim Berggren, Linda Eriksson, Annie Thoren, Charlotte Nilsson, Katarina Åström m fl

Nytt för i år är att:
* Start och mål sker vid Monarks fabriksområde. Där sker växlingar mellan grenarna men även varvningar under cykel och löpmomentet. Hela Grönalid-området är en bra plats för att följa tävlingen live. Utöver tävlingen finns försäljning av mat, dryck, frukt, godis, hamburgare, thai-mat, korv, triathlonprylar, cykelprodukter från Monark och Bianchi.

* Simbanan är ett varv istället för två. De tävlande simmar uppströms halva distansen mot det traditionella målgången i Vansbrosimningen för att sedan vända tillbaka ner mot simstarten. De som följer tjejsimmet kommer även att kunna se triathleterna som simmar på andra sidan älven.

* Cykelbanan går efter Grånäsvägen mot Dala-Järna. Innan Dala-Järna svänger cyklisterna av mot Nås där de vänder och cyklar tillbaka. Denna sträcka körs tre varv. Vi tackar alla boende efter cykelbanan för att vi får använda deras vackra väg och landskap för denna tävling. Är det möjligt så är en vädjan från tävlingsorganisationen att extra bilturer undviks mellan 12:30-15:30 då cykling kommer att pågå. Detta av säkerhetsskäl.

* Löpbanan har utvecklats för att bli mer publikvänlig och löpvänlig. Löparna springer en sträcka, vänder och springer tillbaka. Låter kanske inte så kul men det möjliggör att de har full koll på sina andra kombattanter samt att publiken får lätt att hänga. Vägarna som används är:
Start Grönalid, förbi Procorida, vidare på Parkhallsvägen > under riksväg 26 > Norra Grönalidsvägen > Södra Grönalidsvägen > Flottarvägen > Alvägen > Videvägen > Tallvägen > Björkvägen > Lingonvägen > Blåbärsvägen > Björkvägen

Journalister/press kan kontakta Clas Björling före och under tävlingsdagen för mer information. Vi kommer att serva press på bästa sätt under dagen med fri sportdryck och mat.

Tävlingen kan följas live via internet på länk: http://www.alpintiming.se/vansbrotriathlon2012/index.htm Länk till annan webbplats.


Facebook-sida: http://www.facebook.com/groups/vansbrotriathlon/ Länk till annan webbplats.


Hemsida: www.vansbrotriathlon.com Länk till annan webbplats.

 

Arrangörer är:
Triathlon Sweden
Vansbrosimningen
Svenska Triathlonförbundet
Dalregementet IF
100% Sund

 

Publicerad: 2012-07-05

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson