Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Svenskar på poängplats i Banyoles World Cup

Åsa Annerstedt, Per Wangel och Joel Vikner deltog i helgen i världscupen i triathlon och slutade på en 27:e, 34:e samt 38 plats. Platsen var Banyoles, i samma sjö där roddtävlingarna avgjordes vid OS 1988 i Barcelona.

För Åsa och Joel var det debut i Världscup sammanhang. Viktigast var att få poäng för dessa två. Detta var en riktig utmaning för Åsa som dras med en skadad bursa i hälen. Wangel hade inför start siktet inställt på en plats topp 25. Wangel var stabil genom hela loppet. Han var med i andraklungan direkt upp ur vattnet, samma klunga anslöt även Joel till strax efter växling. Efter två cyklade varv var de ikapp förstaklungan. Den drygt 50 personer stora klungan påbörjade löpningen samtidigt. Per var bra med från början medan Joel öppnade försiktigt och låg i början av löpningen på 50:e plats. Per och Joel tog placeringar under den fortsatta löpningen och slutade i mål på 34:e respektive 38:e plats. Mest nöjd med resultaten var nog Joel som erövrade sina första rankingpoäng.

Åsa hade en mycket bra simning och kom med bra i huvudklungan. Två snabbsimmade tjejer bröt sig tidigt loss och hade ett försprång på ca 1.30 genom hela cyklingen. Åsa hade inga problem att följa med på cykel. På löpningen blev dock Åsa plågsamt påmind om vad skada och bristande träning gör för tävlingsprestationen. Trots det så tog sig Åsa in på 27:e plats och framförallt inom gränsen för rankingpoäng.

För fullständiga resultat se här Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2012-06-17

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson