Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tät spurtstrid i Göteborg Triathlon

Det var en blöt tillställning i den 26:e upplagan av Göteborg Triathlon med regn hela dagen. Det hindrade inte eliten från att dyka upp. Det blev en spännande uppgörelse på herrsidan där Stefan Andersén, IF Mantra Sport, ledde stort fram till halva löpningen där Ted Ås, Team 2XU, attackerade och kämpade sig till en seger.

Med 13-14 grader i vattnet kortades simsträckan ned från 1500 till 750 meter i tävlingsklasserna. Snabbsimmande Stefhan Andersén var som väntat först upp ur vattnet följt av Fredrik Carlén, Jeff F rydenlund och Ted Ås något efter. På cyklingen tog före detta proffscyklisten Andreas Lindén upp kampen och avancerade till 2:a plats bakom Andersén.

Carl Brümmer, med nyblivet SM-guld i duathlon, hade problem med en broms och fick aldrig en chans att komma ikapp. Oscar Olsson, med snabbast cykeltid på Kalmar senast, hade ingen bra dag för att utmana. Ås och Frydenlund tappade några sekunder när dom båda fick tillsägelse av domaren att stanna och rätta till sina nummerlappar.

Efter fyra varv växlade Lindén, Carlén, Frydenlund och Ås in samtidigt och tog upp jakten på Andersén som fortfarande ledde stort. Vid 5 km kvar av löpningen hade Ås gått om Lindén och låg 2:a. Han fick sen gräva djupt för att göra ett försök att avgöra på Andersén. Det var riktigt tätt ända in i mål där Ås slutligen vann med 15 sekunder framför Andersén.

 

På damsidan kunde Linda Eriksson, IK Hakarpspojkarna, ta hem segern ohotad framför Anna Carlén, IK NocOut.se. Tyvärr var den endast två damer med i elitklassen.

Bland masters

klasserna var Lars Rosencrantz och Gary Larsson länge med i täten. Rosencrantz var först i mål i masters 40-44 och Larsson 2:a. Totalt kom dom båda 7:a respektive 9:a i tävlingen.

 

I motionsklasserna var det många debuterande triathleter som inte led av höstvädret. I barnklasserna blev det duathlon. Det var nog värst för funktionärer och publik! 

 

Klicka på länkarna för att se resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och bilder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från tävlingen.

Se film om segraren från start till mål.

http://vimeo.com/43779148 Länk till annan webbplats.

http://vimeo.com/user4961539 Länk till annan webbplats.

http://player.vimeo.com/video/43779148 Länk till annan webbplats.

http://vimeo.com Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2012-06-14

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson