Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Uttagningsprinciper 2012 – junior och ungdom

Nordiska Mästerskapen för ungdom och juniorer kommer att arrangeras 5 augusti i samband med AXA Malmö Triathlon. UEM och en junioreuropacup kommer att arrangeras i Aquilas/Spanien 1-2 september. Nedan presenteras de uttagningsprinciper som kommer att gälla för dessa tävlingar.

Uttagningstävling:

Säter Triathlon Sprint 30 juni 2012Junior Europa Cup och Ungdoms EM Aquilas:
Juniorklass D/H: Segrare är ”garanterad” plats. 2:an blir uttagen om man är inom 2% från segertid. Uttagningskommittén har möjlighet att dela ut max ett wild card.

Ungdom D/H: Segrare är ”garanterad” plats. Uttagningskommittén har möjlighet att dela ut max ett wild card.

Junior NM och Ungdoms NM Malmö:
Juniorklass D/H: 1-2:a är ”garanterad” plats. 3:an blir uttagen om man är inom 4 % från segertid. Uttagningskommittén har möjlighet att dela ut max ett wild card.

Ungdom D/H: 1-2:a är ”garanterad” plats. 3:an blir uttagen om man är inom 4 % från segertid. Uttagningskommittén har möjlighet att dela ut max ett wild card.
 
Alla som anser sig ha chansen att kvala, ska före tävlingen i Säter skicka in förbundets utvecklingsplan Länk till annan webbplats. till Joachim Willén joachim.willen@motala.se.

Uttagna aktiva ska senast en vecka efter tävlingen i Säter skicka sin målsättning för Auqilas och Malmö, samt träningsdagbok minst en gång per månad till Joachim Willén.

Avseende Aquilas kommer en egenfinansiering på 1500 kronor att tas ut.

Om uttagningskommittén anser att någons ambition, vilja, inställning och utförd träning inte står i paritet med ett landslagsuppdrag, har kommittén rätt att när som helst ompröva sitt beslut. Allt detta för att säkerställa att förbundet satsar på rätt aktiva.

Uttagningskommittén består av:
Joachim Willén, Motala Triathlongymnasium.
Marcus Wernström, Motala Triathlongymnasium.
Ola Silvdahl, generalsekreterare

Truppen till Auqilas kommer att presenteras på förbundets hemsida onsdagen den 4 juli.

Lycka till!

Publicerad: 2012-06-07

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson