Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Eva 3:a och KJ 11:a i Challenge Fuerteventura

Stor internationell svensk framgång i samband med Playitas-lägret nu, då landslagets Eva Nyström var trea i Challenge Fuerteventura.

Tävlingen körs på halv Ironmandistans. Eva har jobbat hårt på simningen i höst och vinter med 6 pass i veckan. Änltigen börjar det ge lite resultat och hon var upp på 29 minuter, bara 3.50 efter första dam. Tillsammans med 7-falldiga Duathlon världsmästaren och Hawaii Ironman 4:an Erika Csmor.

De drog iväg tillsammans men efter halva sträckan tappade Eva kedjan och ögonkontakten men Erika.

Eva fortsatte dock starkt och när löpningen tog vid var avståndet mindre än en minut till Erika, Lucy Gossage och Daniella Samler. Eva började starkt och efter 7km var hon uppe på andra plats. Det dröjde dock till ca 14km innan Erika släppte. Erika Csomor är en av de få tjejer som sprungit avslutande maran under 3h på Hawaii(då hon var 4:a där för ett par år sen), så vi trodde alla att andra platsen då var klar. Men istället vaknar Lucy Gossage till efter ha legat hundra tal meter efter och sladdat. Och när bara 4km återstår passerar hon en trött Eva som skjuten ur en kanon och rinner iväg till andra platsen. Där allra längst fram fanns Emma Kate Lidbury från England (vinnare av många halv Ironman senaste åren), med en liten utökad ledning som var 4.5 minuter i mål.

 

Dansken Rasmus Henning vann som favorit på sin sin hemmaplan, Playitas där han bor sedan två år tillbaka. Svenske Karl-Johan Danielsson gjorde ett starkt lopp och kom 11:a, 7 placeringar bättre än förra året. Rasmus vann även Abu Dhabi Triathlon, där Eva Nyström förövrigt kom åtta.

Tävlingen ingår i Challenge-serien(Challengeserien som i år även står som värd för ETU sanktionerat EM på långdistans och medeldistans) och går på medeldistans (halv Ironman) med 1900 meter simning, 90 km cykling och 21,1 km löpning. Den utgår från den poplulära träningsanläggningen i byn Playitas på Fuerteventura, som Svenska triathlonförbundet har ett samarbete med genom Apollo.

 

Resultat

Damer


1 Emma Kate Lidbury (GBR) 4:32:41
2 Lucy Gossage (GBR) 4:35:25
3 Eva Nyström (SWE) 4:37:11
4 Erika Csomor (HUN) 4:37:53
5 Daniela Sammler (GER) 4:38:09
6 Bella Baylis, (GBR) fd. Världsmästare på långdistans...


Herrar


1 Rasmus Henning (DEN) 3:57:16
2 Daniel Halksworth (GBR) 4:01:09
3 Victor Manuel Del Corral Morales (ESP) 4:01:49
4 Per Bittner (GER) 4:04:18
5 Strijk Erik-Simon (NOR) 4:04:34

 

Tävlingens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 


Publicerad: 2012-04-18

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i