Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Wangel 8:a & Holmertz 10:a i debuten

Per Wangel slutade på en 8:e plats och Linnea Holmertz på en 10:e plats när Mooloolaba ITU Triathlon Premium Oceania Cup avgjordes tidigt på söndagsmorgonen.

Det blev en tidigt uppstigning för de båda unga svenskarna då starten var redan kl 06.35. Med regnet hängade i luften gick så starten. Simningen bjöd på ett antal utmaningar med stora dyningar och vågsurf. Linnea inledde bra och gick upp bland de allra första tjejerna ur vattnet. Pers talang för vågsurfning hade mer att önska, trots detta tog sig Per upp ur vattnet i slutet av huvudgruppen.

Cykelbanan bestod av 20 km cykling flack cykling ut på en motorväg, en vändpunkt och tillbaka samma väg. Både Linnea och Per höll sig väl framme i sina respektive förstaklungor.

När det båda inledde löpningen hade värmen ökat något och en ihärdigt vind gav dem en rejäl puff ut mot den första vändpunkten. Ca 30 herrar sprang ut på löpningen tillsammans. Per inledde lite avvaktande och jobbade sig gradvis uppåt i fältet. Inför de avslutande 2 km sprang Per i en tremannaklunga som kämpade om placering 7-9. I den spurtuppgörelse som avslutade dagens lopp knep Per 8:e platsen. I damernas tävling gick ca 12 tjejer ut samtidigt på löpningen. Linnea höll sin position och sprang i mål på en 10:e plats.

För fullständiga resultat ser här Länk till annan webbplats.