Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

AXA Svenska Triathlon Cupen 2012

Nu är deltävlingarna för cupen 2012 spikade. Med start i Hallstahammar, via Arvika, Malmö och med avslutning i Jönköping i augusti.

Svenska Triathlon Cupen etablerades 2006 för att skapa en serie tävlingar med hög status och kvalitet. De bästa tävlingarna på sprint- och olympisk distans ingick snabbt i cupen och lockade många deltagare.

Men för att fullt ut nå upp till målen behöver vi framförallt attrahera fler sponsorer, media och större startfält. Dessa delar hänger ihop och det ena ger det andra. Det skapar sen förutsättningar för cupens och svensk triathlons fortsatta utveckling.

För att komma dit behöver vi höja kvalitén på arrangemangen ytterligare och ta oss in i städerna där publiken finns naturligt och där sponsorer vill visa upp sig. Inte minst sommarens tävling i Halmstad visade att detta koncept fungerar.

Under hösten och vintern har därför ett intensivt arbete pågått med flera städer och arrangörer för att få till stadstävlingar till årets cup. Vi nådde ganska långt redan i år och flera städer knackar redan på dörren för 2013 då vi har för avsikt att utöka antalet tävlingar ytterligare.

Ett bevis på intresset för denna cup är att AXA i år också går in som titelsponsor för cupen. Vi ser härmed fram emot en spännande cup 2012!

 

AXA Svenska Triathlon Cupen kommer att bestå av följande fyra deltävlingar:

27 maj: Hallsta Triathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (sprint)

21-22 juli: Arvika Enervit Triathon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (SM olympisk)

5 augusti: AXA Malmö Triathlon (olympisk)

11-12 augusti: Vätter Challenge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (SM sprint)

 

Publicerad: 2012-03-21

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson