Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Information gällande anmälan till Ironman Kalmar

Nedan följer viktig information till alla er som tänkt anmäla er till Ironman Kalmar, vare sig ni siktar på SM, RM eller bara vill vara med.

I korthet

  • Vi (arrangören) kan inte garantera alla plats. Se till att anmäla dig omgående om du vill vara säker på att få en plats.
  • Du måste ha licens och vara medlem i en förening, oavsett om du vill tävla i SM/RM eller ej.
  • Licensen måste vara löst senast 2 veckor innan tävlingen annars kan man lösa endagslicens på plats (om man är medlem i en STF-ansluten förening).
  • Du anmäler dig i den ”age group” som stämmer med din ålder. SM och RM kommer att avgöras enligt den svenska åldersfördelningen vilket bl.a. innebär att 18-24, 25-29, 30-34 samt de med IM proffslicens kommer att delta i "Senior SM".
  • WTC:s reglemente gäller
  • Alla klasser startar gemensamt

Förutsättningar
Alla har rätt att anmäla sig till tävlingen. World Triathlon Coperation, WTC (arrangören) kräver att du har tävlingslicens på tävlingsdagen. Dock behöver du inte ha licens när du anmäler dig.

Det svenska licensåret börjar 1 april och går till 31 mars följande år, men du kan redan nu teckna licens för 2012. Licensen ger dig, förutom rätt att delta i Ironman Kalmar och tävlingsklass på andra tävlingar, även en försäkring som gäller både under träning och tävling under licensåret. Kostnad: 270 kronor. Läs mer här Länk till annan webbplats..

Arrangören kommer att kolla anmälningslistan mot licensregistret 10 dagar innan tävlingen och finns du med så behöver du inte ta med dig något bevis på att du har licens.

Du kan också lösa en endagslicens på plats vid nummerlappsutdelningen. Den kostar då 120 kronor. Du måste då visa upp att du är medlem i en förening ansluten till Svenska Triathlonförbundet.

När det gäller själva SM/RM-tävlingen så måste du, förutom att ha en svensk licens, även vara svensk medborgare eller ha varit stadigvarande bosatt i Sverige sedan minst ett år (på tävlingsdagen).


Anmälan

Du anmäler dig via www.ironmankalmar.com Länk till annan webbplats. och anmäler dig då i den åldersgrupp (age group) som stämmer med din ålder. Det räknas efter den ålder du uppnår under tävlingsåret. Har du proffslicens anmäler du dig i proffsklass. För SM och RM kommer vi sammanställa resultatlistor baserat på er ålder enligt den svenska indelningen i åldersgrupper, enligt nedan.

SM
Alla under 35. Det innebär alltså IM-klasserna: 18-24, 25-29, 30-34 och PRO.
I praktiken tävlar även alla masters i SM, då de startar samtidigt med "seniorklassen", enligt "först i mål"-regeln som infördes 2011.

RM
35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80+

Sista dag att anmäla sig (till SM/RM) är 10 dagar innan tävlingen, förutsatt att det fortfarande finns platser kvar.


Wild cards

Ingen vet idag om antalet platser (1500) kommer att fyllas och i så fall hur fort det kommer gå. Arrangören uppmanar därför alla att anmäla sig så snart som möjligt. De kommer också att förfoga över ett fåtal s.k. ”wild cards” som kan delas ut till personer som bedöms ha med medaljstriden på SM att göra eller av andra särskilda skäl.


Reglemente

Det kommer att vara WTC:s reglemente som gäller och inte det svenska. Se till att bekanta dig med reglementet på www.ironmankalmar.com Länk till annan webbplats..


Start

Alla klasser, inklusive proffsklassen, kommer att starta gemensamt. Proffsen och de 10 högst seedade svenska damerna och herrarna kommer att stå strax framför övriga deltagare. Seedningen kommer att göras av en grupp med medlemmar från arrangören och STF senast en vecka innan tävlingen.

 

Frågor
Frågor gällande licens hänvisas till STF:s kansli Länk till annan webbplats..
Övriga frågor gällande anmälan och tävlingen hänvisas till www.ironmankalmar.com Länk till annan webbplats..


 

Publicerad: 2011-12-19

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson