Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Clas Björling slutar som elitaktiv

Efter 15 år som elitsatsande triathlet väljer nu Clas Björling, en av Sveriges mest framgångsrika triathleter, att lägga skorna på hyllan.

- Att lämna en karriär som elitaktiv kommer alltid att vara svårt, det finns ingen härligare känsla att vara i toppform och känna sig odödlig på tävlingsbanan, men allting har ett slut och detta  är ett steg som jag inte vill skjuta på längre nu när jag hittat en fin övergång till något annat jag tycker är grymt skoj säger Clas Björling

 

Om du nu tittar tillbaka på din karriär, vad vill du lyfta fram då?

1. Mitt Svenska Rekord på Ironman distansen på 8.15 min

 

2. Att jag 2009 kom tillbaka till tävlingsbanan efter flera års svår utbrändhet och inte bara vann SM på Ironman utan satte även ett nytt banrekord.

 

3.  2:a plats på Ironman Nya Zeeland 2004 och Ironman UK 2006, satte ett nytt banrekord på den avslutande maran på båda loppen som står sig än idag, 2.42 resp 2.44 tim. (detta efter 3860 m simning och 18 mil cykel alltså)

 

Clas har förutom att vara en duktigt triathlet också visat på ett stort engagemang för vår idrotts utveckling. Alltid har han ställt upp som en god förebild för Svensk Triathlon. Han har medverkat som ledare på Svenska Triathlonförbundets ungdoms och breddläger vid ett flertal tillfällen. Han är en uppskattat föreläsare på våra tränarutbildningar. Numera kan han också titulera sig tävlingsledare för Vansbro Triathlon. Listan kan göras lång med positiva egenskaper för denna genom trevliga dalmas.

 

Vi tackar dig för åren som varit och önskar lycka till i din nya karriär.

Publicerad: 2011-12-16

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i