Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Kalmar tilldelas långdistans-SM 2012

Svenska Triathlonförbundets styrelse har beslutat att tilldela SM på långdistans till Kalmar Triathon 2012. Datum för tävlingen är den 18 augusti.

Att lägga ett SM inom ramen för en Ironmantävling (som Kalmar troligen blir) har både för- och nackdelar (läs mer här Länk till annan webbplats.). Frågan har verkligen engagerat och STF:s styrelse har fått in många synpunkter från både föreningar och aktiva som förordat Kalmar respektive Säter. Vi vill tacka er alla för dessa synpunkter och ert engagemang. Svaren från föreningarna har inte gett ett tydligt svar, men efter att även ha tagit in de elitaktivas synpunkter så anser vi att Kalmar är det bästa alternativet.

 

Några frågor återstår att lösa, men vi känner att det är vi inte kan skjuta på beslutet längre utan måste ge aktiva och arrangörer möjlighet att förbereda sig. Just nu är Kalmar och WTC fullt fokuserade på att få till en Ironman-tävling 2012. När/om dessa förhandlingar går i lås så kommer vi gemensamt att arbeta igenom de områden som rör detaljer gällande SM-tävlingen. Allt från avsteg från det svenska reglemente till hur vi på bästa sätt hanterar startgrupper, prisutdelning, med mera. Senast den 1 februari räknar vi med att dessa förutsättningar kommer vara helt klara.

 

Vi vill också tacka Kilsbergen och Säter för deras intresse av detta arrangemang och hoppas att vi ändå kan få till ytterligare en tävling på långdistans i Sverige på sikt.

Publicerad: 2011-12-12

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson