Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Sjuka svenskar - Näsvik 13:e man (uppdaterad)

David Näsvik kämpade efter magproblem sig i mål på en 13:e plats i proffsklassen på Ironman Florida.

David gjorde en stabil simning och låg med i en större "klunga" första biten på cyklingen. Under andra halvan ökade han trycket och började plocka placeringar och inför löpningen låg han på en 8:e plats. Efter en mil på löpningen började magproblemen för David som fick slå av på takten, men ändå tog sig i mål på 8:38:56 och en 13:e plats. Själv berättar David så här om loppet:

Efter en händelsefattig simning där målet var att spara på krafterna så gjorde jag en perfekt växling till favoritgrenen, cykling. Tjugo kilometer in så kommer en prydlig uppradad klunga med regelriktigt 10meters lucka ikapp mig, var bara att fålla in sig i ledet. Vid sju mil kvar så går jag upp i front för att åstadkomma något, vänder mig bak och kollar vad som händer och är ensam. Håller en jämn fin fart, passerar fem stycken innan målgång och vid vändpunkten kan jag konstatera att jag sprängt "klungan". Kommer ut på löpningen och känner mig starkare än någonsin, aldrig tidigare har jag haft så mycket energi efter 18 mils cykling. Fokuserar på att inte springa för fort och allt känns bra. Dessvärre så händer det som inte får hända, magen totalkapsejsar och inget får behållas. Bästa lösningen på problemet jag kan komma på för stunden är att inte dricka eller äta något, det blir 22 tuffa kilometrar innan en efterlängtad målgång på 8:38 och som trettonde over all. Tack för coachningen under loppet Jonas, som dessvärre inte kunde starta pga sjukdom.

Loppet vanns av Ronnie Schildknecht på 7:59:42 och damtävlingen av Jessica Jacobs på 8:55:10.

http://ironmanflorida.com/ Länk till annan webbplats.

Det var sjukt bland de övriga svenska proffsen som var i farten i helgen. I Florida kom inte Jonas Djurback till start p.g.a. en förkylning.

På långdistans-VM i Las Vegas tvingades KJ Danielsson att bryta efter att inte ha känt sig frisk. Även Pasi Salonen tog samma beslut. Med 3 grader i luften hade simningen ställts in och blev alltså bara cykel+löpning. Herrtävlingen vanns av Jordan Rapp (USA) och damtävlingen av Rachel Joyce (GBR).

http://www.lowerysmultisport.com/ Länk till annan webbplats.

 

Övriga svenska resultat:

Långdistans-VM, Las Vegas

Mikael Cars, 6:32:31 (44:a M35-39)

Hans Ydremark, 5:43:41 (4:a M40-44)

 

Ironman Florida

Carl Lindgren, 10:35:56 (M45-49)

Thomas Ahlerup, 13:23:18 (M50-54)

 

Publicerad: 2011-11-07

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson