Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tomas Wiker tillbaka som förbundskapten

Efter bra diskussioner har STF:s tidigare sportchef Tomas Wiker och förbundsstyrelsen kommit överens om att Tomas anställs som förbundskapten på 50 % under perioden november 2011-augusti 2012. Resterande 50 % kommer Tomas att arbeta som triathlontränare på Dala Sport Center.

Tomas hade tidigare sagt upp sig efter en oenighet. Under den period som följde efter uppsägningen hade parterna att välja mellan att gå skilda vägar, eller att från båda håll anstränga sig och se hur man på bästa sätt tjänar svensk triathlon.

För Tomas och förbundsstyrelsen, samt övriga inblandade parter är frågan helt utredd på alla plan och något som man gemensamt bestämt att helt lägga bakom sig. Fokus är inställt på framtiden och att göra bra saker tillsammans för svensk triathlon.

Anställningsprocessen med en ny sportchef kommer att fortgå som planerat, med den skillnaden att tillträdesdatum skjuts till september 2012. Under tiden fram till dess kommer den nya sportchefen vid olika tillfällen att introduceras i tjänsten.

 

Tomas Wiker                                              Ria Damgren Nilsson

Förbundskapten                                          Förbundsordförande

Publicerad: 2011-11-03

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson