Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tävlingskalendern 2012

Arbetet med att planera tävlingssäsongen 2012 är i full gång. Efter att SM-tävlingarna nu är beslutade kommer här den officiella uppmaningen till övriga arrangörer att söka sanktion för sina tävlingar och anmäla intresse att arrangera en cuptävling 2012.

Nedan ser ni de datum som gäller enligt reglementet.

Senast den 30 november vill vi veta om just du/din förening har planer på att arrangera en tävling kommande säsong. Därefter gör vi ett förslag på tävlingskalender för 2012 och upplyser om eventuella krockar och försöker tillsammans få till en så bra spridning av distanser och datum över landet som möjligt.

Senast den 31 januari kommer den slutgiltiga tävlingskalendern att publiceras på förbundets hemsida.

Förutom de redan beslutade SM-tävlingarna har vi också indikerat vilka datum som skulle vara lämpliga för cuptävlingar. Det går inte att arrangera en tävling med tävlingsklasser samma datum som en SM-tävling.

2 juni – SM duathlon, Knivsta
16-17 juni – Cuptävling*
30 juni - 1 juli – Cuptävling*
7 juli - Vansbro Triathlon (del av "Simveckan" i Vansbro)
14-15 juli - Cuptävling (sprint) *
21-22 juli – SM olympisk distans, Arvika
11-12 alt. 18-19 augusti – SM sprint, Jönköping
26 augusti (prel.) – Stockholm Triathlon
1 september - SM medeldistans, Tjörn

* Ej beslutade

 

Cupen 2012

Senast den 15 november vill vi ha in intresseanmälningar om att arrangera en deltävling i Svenska Triathlon Cupen. Vi hoppas få ihop fyra-fem cuptävlingar under 2012. Vi kommer sedan att så snart som möjligt att redovisa dessa tävlingar på förbundets hemsida.
 
Vi vill under 2012 höja kvalitén på dessa tävlingar ytterligare en nivå och vår ambition är att tävlingarna ska arrangeras enligt "Halmstad-modellen" (Sprint-SM Halmstad 2011). Detta innebär i korthet att vi har tävlingsplatser med goda förutsättningar att locka både deltagare, publik och media. Varvbanor. Separata elitfält. Motionstävling. Proffsig inramning. Stöd från kommunen. M.m.


För er som inte tidigare sett det så kommer vi att hålla ett arrangörsmöten i Linköping den 12 november Länk till annan webbplats. där vi kommer att prata arrangemang från stort till smått. Inte minst får ni möjlighet att synka era datum med andra arrangörer som är där.
 
Intresseanmälningar för tävlingar 2012 skickas till mattias.sjoberg@svensktriathlon.org. Ni är även varmt välkomna att kontakta mig för att lämna synpunkter eller ställa frågor kring arrangemang.

 

Publicerad: 2011-11-01

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i