Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Per Wangel 3:a i ITU Myrtle Beach Continental Cup

Per kom iväg väldigt bra och fick redan från början fritt vatten. Upp till varvningen hade Per 20 sekunder upp till Hunter Kemper som ledde simningen. Det avslutande varvet hängde Per med i första gruppen och ut efter växlingen var Per klart med i första gruppen. Som bestod av ungefär 30 personer.

Huvudklungan (den Per satt i) jagade Hunter Kemper och ytterligare en amerikan. Efter ungefär 7 kilometer går huvudklungan och de två utbrytarna ihop. Resterande delen av cyklingen blir mycket lugn. Alla hjälper till med farten eftersom andra klungan är en minut bakom.

 Ut till löpningen så bryts gruppen upp relativt snabbt, huvudgruppen med Per innehåller omkring 15 personer. Efter ett antal småryck så minskas gruppen ned och består nu av 2 amerikaner, Per Wangel, en kanadensare och Glushchenko från Ukraina. När 5 kilometer återstår får Glushchenko och kanadensarn problem att följa med i tempo. Så gruppen reduceras till tre.

När det återstår 3 kilometer får Per också släppa täten och tvingas springa i ingenmansland. Per håller dock undan hela vägen in till mål och korsar mållinjen som 3:a.

Per tar därmed sin första pallplats på en internationell tävling som är tillhör ITU.

 

Resultat:

1: Jarrod Shoemaker (USA) 1.47.52

2: Tommy Zaferes (USA) 1.47.58

3: Per Wangel (SWE) 1.48.03

4: Andriy Glushchenko (UKR) 1.48.14

 

Publicerad: 2011-10-10

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i