Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Lisa 7:a i stekhett Yokohama

Lisa Nordén slutade på en 7:e plats i VM deltävlingen i Yokohama. Även fast loppet startade redan kl 8 på morgon var det 28 grader i vattnet och 32 grader i luften.

- Det här var något av det värsta jag varit med om i värmeväg säger Nordén efter målgång.

Helen Jenkins och Lucy Hall skaffade sig en rejäl ledning under den inledande simningen. De båda brittiskorna gick ut på cykeln 30 sekunder före den jagande huvudgruppen. Lisa sladdade lite i slutet av den första klungan.

- Det var en svår simning idag. Trångt och orytmiskt, jag fick inget gratis. Därför var det skönt att jag trots allt kom med i förstagruppen redan under de första kilometrarna på cykeln, säger Lisa

Cykelbanan i Yokohama bjöd på en platt men mycket teknisk utmanade cykelbana med många kurvor och igångdrag. I slutet av det näst sista cykelvarvet anslöt den jagande andra gruppen till första klungan. In mot växling till löpning placerade Lisa sig högt upp och växlade ut bland de första damerna.

- Taktiken var att gå ut väldigt försiktigt i värmen. Dels för att jag inte har den fitnessen att rusa ut men också med tanke på värmen, säger Nordén

Tidigt under det första av de fyra löpvarven tog slutsegrarinnan Andrea Hewitt (NZL) kommandot. Lisa höll sig i gruppen strax bakom tillsammans med tre andra damer. Under sista kilomterna kroknade flera damer. Lisa lyckades i mål knipa en 7:e plats efter en tät slutspurt. Härnäst väntar två tävlingar i USA de kommande helgerna innan det är dags för en välbehövlig vila för Nordén.

 

För fullständiga resultat se här Länk till annan webbplats.

 


Välförtjänt isbad efter målgång. Foto: Tomas Viker

Publicerad: 2011-09-19

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson