Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Linnea Holmertz 14:e på U23 VM

När VM tävlingarnas andra tävlingsdag var till ända blev det stora glädjeämnet Linnea Holmertz 14:e plats i damernas U23 VM lopp i Peking.

Den andra tävlingsdagen bjöd på betydligt tuffare väderförhållanden än gårdagen. Regnet har öst ner hela dagen och temperaturen orkade knappt över 15 grader.

Linneas 14:e plats i U23 damernas lopp över olympisk distans ärr hennes främsta internationella resultat i karriären hittills. Linnea låg väl framme under både simning och cykling. Ut på löpningen pendlade hon länge mellan en 19:e-20:e plats.

- Tålamod var nyckelordet idag, regnet och den tuffa cykelbanan slet hårt på alla. Jag försökte hålla min egen pace. Förutom en kort svacka på andra varvet gick löpningen riktigt bra, säger en glad Linnea efter målgång.

En god pacing gjorde att Linnea plockade sex placeringar på de sista 500 meternas löpning in mot mål.  För fullständiga resultat i U23 VM se här Länk till annan webbplats.

I damernas juniorlopp slutade Annie Thorén på en 31:e plats. Annie fick allt annat än den start på loppet hon hade tänkt sig.

- Direkt efter dykstarten blev jag blockerad av två tjejer. Enda sättet för mig att komma framåt var att runda den klunga jag simmade i, kommenterar Annie.

Upp ur vattnet hamnade Annie i andra cykelklungan på den 20 km långa cykelsträckan. En positon som höll sig under resterande del av cyklingen. Ut på löpning sprang Annie ut på en placering kring 30:e plats, en placering som hon sedan höll in mot mål. För fullständiga resultat i junior VM se här Länk till annan webbplats.

I morgon är det dags för Lisa Nordén att dyka i Shisanling resorvaren. Väderprognonsen har utlovat sol och varmare väder igen. Duka upp frukosten framför datorn i morgon. Starten för Lisa går kl 7.36 svensk tid och loppet kan följas på www.triathlonlive.tv Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2011-09-10

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson