Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Britterna dominerade i U23 VM - Wangel 27:a

Herrklassen i U23 VM i Beijing dominerades helt av Storbritannien. Britterna tog beslag på hela podiumet. Sveriges Per Wangel slutade på en 27:e plats i sin VM debut efter en stark avslutande löpning.

Efter den inledande simningen gick Per Wangel och Joel Vikner upp ur vattnet tillsammans, ca 45 sekunder bakom täten. Per lyckades ansluta till andra gruppen på cykel, medan Joel hade det lite tyngre och hamnade i tredje klungan. Shisanling vattenresorvaren i Changping bjöd på 26 grader varmt vatten och en för dagen blå himmel, strålande solsken och 26 grader i luften. Per körde offensivt de tre första varven (av sex) för att försöka ansluta till första gruppen. Inledningsvis var avståndet fram till grupp 1 endast 20 sekunder. Försöken visade sig vara fruktlösa då förstaklungan hela tiden drygade ut sitt försprång och samarbetet i Pers andraklungan inte var klockrent. In mot växling till löpning hade avståndet växt till över 3 minuter.

- Jag var rejält trött i benen i slutet på cyklingen, men när jag klev av cykeln och började springa kände jag direkt att det var bra klipp i löpsteget, säger Per efter målgång 

Joel tog sig igenom cyklingen och sprang det första av de fyra löpvarven innan han bröt loppet på grund av smärtor i ett knä. Per plockade ca 10 placeringar på löpningen och slutade på en 27 plats.

 

För fullständiga resultat se här Länk till annan webbplats.

 

I morgon fortsätter VM i Beijing med damjunior (Annie Thorén), herr senior samt U23 dam (Linnea Holmertz).

 


Foto: Lina Karlsson 


Foto: Lina Karlsson

Publicerad: 2011-09-09

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson