Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Rapport från AXA Stockholm Triathlon

När det nu är dags att summera årets upplaga av AXA Stockholm Triathlon kan vi återigen bara konstatera att tävlingen var en succé och att intresset för tävlingen och triathlon i största allmänhet fortsätter att öka i Sverige. Med nästan 2000 anmälda och över 1600 startande fördubblades nästan siffrorna från föregående år.

Först ut var tävlingsklasserna och där gick Horst Reichel och Pedro Serrano Vazquez (båda Team Carfax) ifrån direkt på simningen och Reichel (med flera topp-placeringar på internationella långdistanstävlingar) fortsatte sen att dra ifrån på cyklingen för att sedan bevaka på löpningen. Han gick i mål som ohotad segrare i herrklassen på tiden 1:52:34, nästan 8 minuter före tvåan Serrano Vazquez. Trea, och bästa svensk, blev förra årets svenska långdistansmästare, David Näsvik (SPIF Triathlon)


Foto: Pål Török

Bland damerna var det betydligt jämnare efter att ledaren Silvia Felt (Team Carfax) tvingats bryta efter cyklingen. Vann gjorde istället Charlotta Nilsson, Puppy Triathlete Society, på 2:18:17. Elisabet Hökerberg, Team Racerdepån, kom tvåa och Kerry McGawley, Östersunds CK, trea. Mindre än tre minuter skiljde mellan första och tredje plats i damklassen.

Men det fanns betydligt fler vinnare än så denna dag. Över halva startfältet gjorde sin första triathlon och tog sig i mål, bara det en seger i sig. Det slogs personrekord, företagsrekord och kompisar och kollegor besegrades till höger och vänster. Deltagare från över 30 länder och stämningen på topp, liksom vädret.


Foto: Pål Török

 

Ett stort tack till alla organisatörer, funktionärer, samarbetspartners, deltagare och publik som alla bidrog till årets tävling. Väl mött igen nästa år!

 

Publicerad: 2011-09-02

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i