Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Umeå Triathlon 2011 lockade både barn och vuxna

Årets upplaga av Umeå Triathlon bjöd på fint väder och deltagarrekord. Barn som vuxna deltog söndagen den 14:e augusti när Stöcke Triathlonsällskap Järnet arrangerade Umeås enda triathlontävling för tredje året i rad.

- Det har varit ett väldigt lyckat evenemang, säger tävlingsledare Martin Isaksson. Det bästa med hela tävlingsdagen var nog barnens förväntansfulla blickar när de stod vid starten i vattenbrynet, innan de gav sig iväg på det inledande ”vattenspringet”.


 

Tävlingsdagen inleddes med Minitriathlon för barnen där 55 barn mellan 3-10 år ställde upp. Det var glada 3-åringar som hade stödhjul på sina cyklar och äldre barn som var i mål när de yngsta knappt tagit sig från vattnet. Distanserna var 50m vattenspring eller en kort bit simning för de som ville, 300m cykel och 200 m löpning. Alla gav järnet och hade kul, det är huvudsaken och efter målgång fick alla barn ett diplom och fika.

 

- Syftet med barntävlingen är att genom lek försöka väcka barnens intresse för triathlon. Vi vill inte fokusera på vem som tar sig först i mål utan att alla får vara med.

 

Senare på förmiddagen gick starten på motionsklassen där ca 100 deltagare kämpade sig igenom 500 meter simning, 20 km cykel och avslutningsvis 5 km löpning. I herrklassen var australienaren Jonathan Love först över mållinjen med dryga minuten tillgodo. I damklassen segrade Malgorzata Sikora. Båda tävlandes för Stöcke TS Järnet.


 


 

-  Det fina med triathlon är att alla kan vara med. Vi har många deltagare som aldrig provat triathlon förut, samtidigt som exempelvis vinnaren Jonathan är f.d. deltagare i Hawaii Ironman, så spannet är ganska stort vilket är kul. I år hade vi även besök av duktiga triathleter från Finland. Det är väldigt roligt när vi kan locka hit tävlande utifrån, säger arrangören Martin Isaksson.


Publicerad: 2011-08-29

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i