Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Sverige slutade på 20:e plats i stafett-VM i triathlon

Sverige hade på förhand förhoppningar om att kunna ta en topp 10 plats vid sprint-VM i Lausanne; marginalen dit i den mycket jämna och intensiva tävlingen var en och en halv minut.

Den svenska stjärnan Lisa Nordén inledde med att ta sig i mål som sjua på startsträckan, 15 sekunder från täten:
- Att det blev ett litet avstånd framåt innebar att Joel Vikner på andrasträckan fick jaga. Joel har haft lite småskavanker den senaste tiden, och har inte riktigt kapaciteten att jaga ikapp på världseliten, säger Svenska triathlonförbundets sportchef Tomas Viker
På de två avslutande sträckorna svarade Dalregementets Åsa Annerstedt och Per Wangel för godkända insatser, och det svenska laget slutade på 20:e plats:

Stafetter i den här formen är en ganska ny tävlingsform, som triathlonsporten har förhoppningar om att få in på OS-programmet:
- Det är väldigt intensiv tävling, och det ställs extra stora krav på att vara snabb i växlingarna. Det märks att stafetten har fått högre status, nu hade princip alla nationerna mönstrat sina absolut bästa lag, så har det inte varit tidigare, avslutar Viker.

Stafett-VM: 1) Storbritannien, 1.09,29, 2) Schweiz, 1.09,44, 3) Tyskland, 1.09,56, 20) Sverige (Lisa Nordén, Joel Vikner, Åsa Annerstedt, Per Wangel) 1.13,57.

Stafett (liknande skidskyttets mixedstafett) i supersprint avgörs på sträckan 275 meter simning, 5 km cykel och 1,2 km löpning.

Publicerad: 2011-08-21

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson