Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

11, 13 och 15 svenskarnas facit vid långdistans-EM i triathlon

11, 13 och 15 - det blev svenskarnas facit vid långdistans-EM i triathlon som avgjordes i finska Tammerfors.

Förra året kom Dalregementets Jonas Djurback på fjärde plats vid långdistans-VM, och därför fanns det klara förhoppningar på medalj när han hoppade i vattnet vid långdistans-EM i finska Tammerfors.
I tre av de fyra kilometrarna på simningen flöt att på enligt den på förhand uppgjorda planen för Djurback:
- Men den sista kilometern fick han slita, och han var elva upp ur vattnet. Ut på cyklingen upplevde Jonas att det var ett för högt tempo redan på den första milen. Det var helt enkelt inte Jonas dag. En dålig dag på jobbet, säger den svenske förbundskaptenen för långdistansarna Christian Kirchberger.
Djurback avancerade dock på cyklingen och var sjua när han gav sig ut på de avslutande tre milens löpning.
- Jonas tappade några placeringar, men när han gick ut på det sista varvet låg han fortfarande på tionde plats, och det var det som motiverade honom att fortsätta. Tyvärr tappade han en placering och slutade elva. Avståndet upp till en medalj var hela åtta minuter, så de förhoppningarna försvann väl i princip redan under cyklingen, säger Kirchberger.
Karl-Johan Danielsson, Hedemora Endurace Club, gjorde ett stabilt lopp, och det som framför allt imponerade på förbundskapten Kirchberger var hans avslutande löpning:
- Han sprang på under fyra minuter per kilometer, vilket var väldigt bra gjort, säger Kirchberger som fick se Danielsson sluta på trettonde plats.
Den tredje svensken Fredrik Croneborg, Dalregementet slutade på femtonde plats, och detta mycket tack vare bra insatser på cyklingen.

Fullständiga resultat finns här Länk till annan webbplats..


Långdistans i triathlon innebär: 4 km simning, 120 km cykel och 30 km löpning.

Publicerad: 2011-08-21

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i