Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Lisa tillbaka i toppen - 8:e plats i Lausanne

Lisa Nordén sprang i mål på en 8:e plats i när den sjätte och nästa sista VM deltävlingen avgjordes i Lausanne. En rejäl värmebölja råder i Lausanne, med 25 grader i vattnet, 32 grader i luften samt en rejäl backe på cykelbanan blev dagens lopp en rejäl prövning för de aktiva.

Tre svenskar stod på startlinjen i Lausanne. Förutom Lisa, debuterade Åsa Annerstedt och Per Wangel i VM serien. Både Åsa och Per fick en bra start på loppet men "fastnade" runt andra bojrundningen och tappade position. Resultatet blev att de båda missade klungorna som bildades och fick cykla de 20 km helt solo. Lisa inledde däremot loppet med en bra simning. Två brittiskor hade under de inledande 750m simning arbetat upp en lucka på ca 20 sekunder före Lisas grupp. Lisa var inledningsvis aktiv under cyklingen och de två brittiskorna hämtades in.

Lisa hade som strategi att gå ut försiktigt på den 5 km långa löpsträckan för att sedan metodiskt jobba sig in i loppet. Det visade sig vara en vinnande taktik. Den tuffa cykelbanan i Lausanne hade skördat sina offer. Flera av tjejer som rusade ut ur växlingsområdet fick det väldigt tufft en bit in på löpningen. Lisa klättrade snabbt från en inledande 21:a plats upp till en 11:e plats. Inför den sista kilometern var det Lisa + fyra tjejer som slogs om 6:e platsen. I spurten mot mål fick Lisa ge sig för två amerikanskor och slutade på en 8:e plats. Åsa Annersted slutade på 59:e plats och Per Wangel på 65:e plats.

I morgon kl 13.45 avgörs VM stafetten. Då kliver även Joel Vikner in tävlingen. Loppet kan följas live på www.triathlonlive.tv Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2011-08-20

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson