Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Jenkins vann OS genrep i London

Lisa Nordén var med i tätgruppen fram till löpmomentet vid dagens VM-deltävling i London. Men väl där föll hon tillbaka till 30:e plats. – Klart att det märks att jag inte gjort några fartpass i löpning på sex veckor, säger Nordén.

I dag gjorde Lisa Nordén sin första tävling på över två månader.
Anledningen till tävlingsuppehållet har varit en ömmande fot.
Nu är fotbekymren under kontroll, men träningsmässigt är den 26-åriga svenskan en bit från toppformen.
En av huvudanledningarna till att Nordén valde att ställa sig på startlinjen vid dagens VM-deltävling i London var att den avgjordes på samma bana där det kommer att göras upp om OS-medaljer 4 augusti 2012.
Nordén gjorde en klart godkänd simning, som avgjordes i The Serpentine inne i Hyde Park. Hon var 19:e tjej upp ur vattnet, och med klar tätkontakt.
– Det var ett bra besked. Jag höll en bra position hela vägen, säger Lisa Nordén.
På cykelmomentet bildades en stor klunga som höll ihop hela vägen in. Nordén var först in till bytet till löpningen, men väl där lyste bristen på fartträning igenom.
Skånskan tappade två minuter på den avslutande milen och slutade på 30:e plats.
– Jag har inte sprungit en mil på två månader, och jag har inte kört någon fart alls. Jag öppnade hårt, men efter ett (av de fyra) varven kände jag att farten var för hög så jag fick slå av på farten, säger Nordén.

Är du nöjd med loppet?
– Jag fick bra besked både i simningen och i cyklingen. Att jag ligger efter i löpningen var väntat, men där kommer jag att bli bättre för varje vecka. Det var väldigt bra att få testa på den kommande OS-banan. Den har arrangörerna verkligen fått till på ett bra sätt. Jag ser fram emot att komma tillbaka nästa år, säger Nordén som nu drar till Irland för en avstämning med den fotexpert som hon konsulterat för att få en lösning på fotproblemen.
Nästa tävling är i schweiziska Lausanne om två veckor. Där, i sprint-VM är Lisa Nordén regerande världsmästarinna.

För vidare information kontakta Svenska triathlonförbundets sportchef Tomas Wiker på 070-833 61 88 eller tomas.wiker@svensktriathlon.org

Resultat, London: 1) Helen Jenkins, Storbritannien, 2.00,34, 2) Gwen Jorgensen, USA, +0,07, 3) Anja Dittmer, Tyskland, +0,15, 30) Lisa Nordén, Sverige, +2,00.

För fullständiga resultat se här Länk till annan webbplats.


Över 150 journarlister var ackrediterade inför loppet. Här intervjuas Lisa av Expressen efter sitt lopp.

Publicerad: 2011-08-06

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson