Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Per Wangel och Linnea Holmertz historiska segrare i Arvika Enervit Triathlon

Med totalt cirka 250 deltagare, över 2000 åskådare i start/målområdet och större delen av den svenska eliten på plats var succén ett faktum.

Vi startade dagen 09:30 med att skicka iväg ett 60-tal glada motionärer, ett tiotal ungdomar samt 50 stafettlag på den kortare distansen. (400m simning – 20km cykel – 5km löpning). Eftersom detta var vår allra första tävling som arrangörer, så var det ganska nervöst att skicka iväg så många i just den första startvågen. Men det mesta gick enligt planen, och en dryg timme senare välkomnade vi i mål ett helt gäng glada motionärer.

 


 Motionärernas simstart 

Dagens andra startvåg bestod av Master och Lång motion. Dessa klasser tävlade på den Olympiska Distansen. Med i denna startvåg fanns, mycket glädjande, Anders Olsson. Järnmannen från Hagfors! Anders gjorde en kanonsimning och var först av alla upp ur vattnet, följd av Lars Rosencrantz från Triathlon Väst som senare var förste man att korsa mållinjen. Anders hade lite otur under löpmomentet och ådrog sig där två punkteringar. Men som den äkta kämpe han är, gav han inte upp och vi stolta arrangörer fick välkomna honom över mållinjen.

 


 Anders Olsson

 

Efter ett uppehåll på några timmar var det sedan dags för Elitloppet. Med namn som Per Wangel, Joachim Willén, Jonas Djurback, Linnea Holmertz, Annie Thorén och Åsa Annerstedt på startlinjen var det riktigt nervöst även för oss som arrangörer. Men vi visste att vi gjort vårt bästa, och vilket lopp det blev!

 

Först upp ur vattnet var Mike Thorén, följd av en klunga bestående av Jonas Djurback, Joachim Willén, Annie Thorén, Linnea Holmertz och Per Wangel.

 

Cykelmomentet för eliten bestod av 8 x 5km, på en helt flack men något teknisk varvbana. Med cirka 2000 åskådare blev det ett fartfyllt lopp, med många imponerade miner utefter banan. Det var otroligt roligt för oss som arrangörer att Sveriges bästa triathleter hjälpte oss att visa vad triathlon är, på bästa möjliga sätt. Först att korsa mållinjen efter en otroligt bra löpning, blev Dalregementets Per Wangel. I damklassen vann Linnea Holmertz överlägset, efter att inmponerande nog suttit med Per Wangel under hela cykelmomentet och sedan gjort en stark löpsträcka.

 


 Per Wangel

 

Som arrangörer är Hedemora Endurance Club väldigt nöjda, vi lyckades att få till ett fartfyllt elitlopp, där publiken fick se triathleterna totalt 16 gånger under cykelmomentet och fyra gånger under löpningen. Vi lockade dessutom ett väldigt stort startfält på motionssidan, och hela 50 stafettlag. Även våra kära grannar i väst (norrmännen) fanns på plats och förgyllde vårt arrangemang.

 

Vårt mål var att visa upp triathlon för västra Värmland, och vi känner att detta blev väldigt lyckat.

 

Vi vill tacka alla som kom till Arvika, och nu väntar förhandlingar med Arvika kommun och vi ser ljust på framtiden!

 

Bildspel samt intervjuer med elitsegrarna:

www.liveonline.se/elit Länk till annan webbplats.

www.liveonline.se/stafett Länk till annan webbplats.

http://mjonssonfoto.se/?page_id=6&album=13&gallery=13 Länk till annan webbplats.

 

Artiklar:

http://www.nwt.se/sport/article940784.ece Länk till annan webbplats.

http://www.nwt.se/sport/lokal_sport/article940783.ece Länk till annan webbplats.

http://www.nwt.se/sport/article940781.ece Länk till annan webbplats.

http://www.vf.se/sport/ovrig-sport/lag-edin-krossade-farjestad Länk till annan webbplats.

http://www.vf.se/sport/ovrig-sport/storpublik-foljde-premiartavlingen-fran-sidan Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2011-07-27

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson