Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

En lyckad helg för Sverige på NM

Det var krävande banor som ungdomarna och juniorerna fick möta på de Nordiska mästerskapen i den Norska lilla skidorten Gautefall. Cyklingen gick på de kuperade skidbanorna och tävlingen var Norges första någonsin anordnade draftingtävling.

Marie Carlsson vann överlägset flickor 16-17 efter ett mycket jämnt och väl disponerat lopp och Malin Cederberg spurtade om andraplasten men fick se sig slagen strax före mållinjen. Ellen Thor som tävlade i flickor 14-15 tog hem en överlägsen seger i sin första start med internationell konkurrans.

 

Bland ungdomskillarna 16-17 överraskade Dennis Ullen och gjorde ett kanonlopp med en andra plats som resultat trots att han var långt uppe efter i simningen. Martin Magnusson tog tredjeplatsen efter en mycket stark öppning på simningen och Emil Dansk kom in i mål strax efter som fyra.

 

Bland damjuniorerna tog Matilda Andersson andraplasten efter ett mycket bra disponerat lopp och den nyetablerade triathleten Julia Jakobsson kom trea bakom danska Sigrid Kleveland. Emelie Karlsson gjorde i vanlig ordning en bra simning men fick stora problem under löpningen med andningen där hon tappade mycket tid.  

 

I herrar junior var det ett mycket stort och starkt startfält. Ingen av de svenska juniorkillarna kände att kroppen kunde göra sitt den dagen men alla tog säkerligen med sig bra erfarenhet från tävlingssituationer samt lärdomar om sina kroppar.

 

Det var en lyckad dag för Sverige och under prisutdelningen delades sju medaljer ut till Sverige och vi fick stämma in i den svenska nationalsången två gånger.

 

Fullständiga resultat hittas här http://topptid.no/2011/result.php?raceid=41 Länk till annan webbplats.

 

Under söndagens mixstafett som bestod av drygt 200m/3.5km/1km med tjej/kille/tjej/kille var det en landskamp mellan Sverige och Norge. Sveriges första lag hade en otrolig ledning på över tre minuter inför sista sträckan. På Norges sista sträcka stod dock den makalösa 16-åriga Kristian Blummenfelt på startlinjen och det hela slutade med en slutspurt mellan honom och Dennis. Dennis imponerade och svarade på spurten men fick se sig omsprungen strax före mål. Övrig två svenska lag kom in som fyra och femma. Det var en mycket rolig tävlingsform som alla de svenska deltagarna uppskattade trots regnet som öste ner.

 

Resultat och laguppställning för söndagens stafett finns här http://www.box.net/shared/1l4mlo2d90m5q7u1e0bk Länk till annan webbplats.

 

Oredigerade bilder ligger ute på STF:s bildgalleri https://picasaweb.google.com/svensktriathlon/UNMOchJNM2011Norge# Länk till annan webbplats.

 

Fler bilder från tävlingen finns här som tävlingens fotograf Jörgen Melau har tagit: http://www.flickr.com/photos/3atlet/sets/72157627213676268/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och http://www.flickr.com/photos/3atlet/sets/72157627085264737/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2011-07-18

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson