Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Erik Strand och Linda Eriksson vinner premiären av Vansbro Triathlon

I det allra första Vansbro Triathlon som gick av stapeln i helgen stod till slut Erik Strand och Linda Eriksson som vinnare i herr- respektive damklassen i ett riktigt succélopp.

Bättre debut på de längre distanserna än så här går det inte att få, säger Erik Strand, triathlet tävlande för Hedemora Endurance Club. På tiden 4.04.34, 1.53 min före Ted Ås, Team 2XU vinner han första upplagen av Vansbro Triathlon. På tredje plats i herrklassen hittar vi Fredrik Haglund, Västerås SS med tiden 4.15.14.

Erik har bestämt sig för att i år testa de lite längre distanserna. Den 6 augusti är det dags för Kalmar Triathlon på den dubbla distansen (3,8 km sim, 180 km cykel och 42 km löpning). Vi ser fram emot ytterligare en kamp mellan Ted och Erik om placeringarna. 

 

Damklassen vanns av Linda Eriksson, IK Hakarpspojkarna på tiden 4:45:40 före Charlotta Nilsson, Puppy Triathlete Society på tiden 4:56:47 och på tredje plats Katarina Åström, Triathlon Väst med tiden 4:59:14.

 

Artikel från Dalarnas Tidning med en rapport från tävlingen hittar du

här.

Länk till annan webbplats.

 

- Loppet var en succé med 200 deltagare vårt första år, kommenterar tävlingsledare Clas Björling. Triathlon har gett mig så mycket att det känns fantastiskt att som tävlingsledare få bidra med mina erfarenheter. Att få förtroendet att ta del av Vansbrosimningens arena är ovärderligt då vi får åskådare som annars kanske inte skulle varit på plats att bli nyfikna på vår idrott.

 

Clas berömmer också Vansbro Triathlons arrangörer ledda av Roger Boström och säger att han är övertygad om att tävlingen kommer att ha en naturlig plats i vår kalender många år framöver.

 

Publicerad: 2011-07-11

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson